Seisenbergklamm wie is daar al eens geweest?

Seisenbergklamm

Seisenbergklamm wie is daar al eens geweest?

We hebben weer een bijdrage gekregen van Anneke die vaak in de omgeving van Uttendorf aanwezig is. Vanuit dit “basiskamp” schrijft ze leuke verhalen en of leuke items waar je naar toe zou kunnen gaan.

Zoals ik eerder al liet weten kun je vanuit Uttendorf alle kanten op. Je kunt kiezen voor een lange wandeling of fietstocht, maar je kunt ook kiezen voor een kleine wandeling naar bv. de Seisenbergklamm en daaraan gekoppeld een bezoek aan de Lamprechthöhle.

Midden in een geologisch interessant gebied vol karstverschijnselen ligt het kleine dorpje Weissbach bei Lofer (666 m). Achter de kerk is een kalkkloof te bezoeken, de ruisende Seisenbergklamm, die in 1831 toegankelijk is gemaakt om hout te kunnen transporteren, dat nodig was voor de zoutziederijen in Bad Reichenhall. Geen boomstammen maar kloofzwemmers storten zich nu hier met het kolkende water naar beneden. Prachtig om te zien, maar wandelaars bezien de kloof liever vanaf de plankieren. Je komt in deze wonderschone klamm werkelijk tot rust.

Er zijn ook enorm uitgestrekte grottenstelsels met ondergrondse aardse rivieren als de Lamprechtsofen-Höhle. De ingang daarvan is te vinden bij een parkeerplaats langs de hoofdweg. Een rondleiding door het goed doorgankelijk gemaakte grottenstelsel duurt ongeveer 45 minuten.

Seisenbergklamm

Seisenbergklamm

Seisenbergklamm

Seisenbergklamm

Chaletnl-banner-900x600

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht