Seizoenopening Kitzbühel Video Update

Seizoenopening Kitzbühel Video Update

Resterhohe Seizoenopening

De Seizoensopening van Kitzbühel stond vandaag op het programma en daar hebben we zeker naar uitgekeken. Al maanden stond deze dag met grote letters in de agenda. Na een halfjaar eindelijk weer op de ski’s en wat was dat weer lekker.

In de ochtend omhoog gegaan via de Panoramabahn en dan kom je op de top uit bij de Resterkogel. De Resterkogel is een 4 persoonslift en er waren 2 pistes open. Vorig jaar lag er fors meer sneeuw maar het had ook toen vlak voor de opening echt “gedumpt” Destijds viel er gewoon 70 cm aan sneeuw. Nu moesten we het doen met “oude sneeuw” daar bedoelen we mee dat er een sneeuwdepot op deze piste heeft gelegen (zie ook een eerder ARTIKEL)

Deze sneeuw is verspreid over de piste, de sneeuwval van deze week heeft er zeker aan bijgedragen dat de pistes er heel goed bij liggen. Kitzbühel heeft dit jaar weer Schladming verslagen. Beide gebieden willen altijd als stunt het eerste open gaan en dat voor een niet gletsjergebied. Kitzbühel is dat dus weer gelukt.

Resterhohe Seizoenopening

De 2 pistes waren in de ochtend erg hard (ja het had natuurlijk gevroren) na 12 uur werd het toch allemaal wat zachter en daarop was echt heel goed te skiën. Morgen en maandag is het skigebied aan de Resterkogel geopend en vanaf 31 oktober zou het doorlopend in bedrijf zijn.

Uiteraard hebben we weer een video update gemaakt. De eerste in de rij van heel veel …..

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×