September start met fraai (na)zomerweer

Heerlijk terrasweer de komende tijd!

September start met fraai (na)zomerweer

Na enkele dagen van hevige regenval en overstromingen, begint vanaf vandaag langzaam de rust weer terug te keren in Oostenrijk. Bovendien start september met prachtig nazomerweer.

Hoewel de weersverbetering vandaag begint, valt er vanmorgen nog weinig van te merken. Dikke wolken hangen boven het Oostenrijkse landschap en uit deze dichte bewolking valt zelfs nog wat motregen. In de loop van de middag wordt het op de meeste plaatsen droger, met uitzondering van de deelstaat Karinthië. Hier kan het tot de avond af en toe blijven regenen. Desalniettemin veroorzaakt de regen hier geen verdere overstromingen, al kun je je afvragen hoeveel de bodem nog kan verdragen. Ook vandaag blijft de temperatuur relatief koel voor eind augustus, met temperaturen die stijgen naar 15 tot 20 graden.


Morgen zal de wind naar het westen draaien, waardoor de laatste regenwolken Oostenrijk zullen verlaten. Augustus eindigt op een aangename manier met een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. Hierbij zal de temperatuur stijgen naar 21 tot 24 graden.

Op vrijdag begint september met prachtig nazomerweer. Vooral in de westelijke deelstaten schijnt de zon uitbundig. In het zuiden en oosten van het land zullen zich meer stapelwolken vormen. Met maxima die variëren van 23 tot 27 graden is het heerlijk vertoeven buiten.

Zowel zaterdag als zondag verlopen eveneens prachtig met rustig nazomerweer. De zon zal uitgebreid schijnen en de temperatuur stijgt naar 24 tot 28 graden. Hoewel tropische temperaturen niet bereikt worden, belooft het aangenaam te blijven. Echter, zowel op zaterdag als op zondag bestaat er een kans dat een stapelwolk uitgroeit tot een lokale onweersbui. Hoe september verder zal verlopen, blijft nog enigszins onzeker. Morgen weer meer weer!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Werken in Oostenrijk Logo

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...