Serfaus Fiss Ladis maakt maatregelen Corona bekend

Serfaus Fiss Ladis © Roger Joosten Vrienden van FO
Serfaus Fiss Ladis © Roger Joosten Vrienden van FANtastisch Oostenrijk Facebook

Serfaus Fiss Ladis maakt maatregelen Corona bekend, daarmee is er weer een groot skigebied die duidelijkheid geeft over het aankomende winterseizoen. Dit allemaal om de veiligheid maximaal te kunnen garanderen.

Ondanks dat de federale regering nog geen richtlijnen voor het aankomende winterseizoen heeft uitgevaardigd heeft men in Serfaus Fiss Ladis besloten om duidelijke regels op te stellen zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten. De maatregelen zijn opgesteld door een zelf opgerichte “Taskforce”.

De corona maatregelingen op een rij

 • In alle gesloten ruimtes van de Bergbahnen moet een mondkapje gedragen worden. Dit omvat de kassa’s, winkels, skidepots en pisterestaurants. Er zijn middelen aanwezig om jezelf te desinfecteren.
 • In restaurants draag je een mondkapje wanneer je rondloopt in het restaurant of wanneer je naar de wc gaat. Niet als je aan tafel zit. Tafels worden op de voorgeschreven afstand van elkaar gezet en eventueel van een scherm voorzien;
 • In openbaar vervoer en in gondels en stoeltjesliften alsmede de metro in Serfaus is het dragen van een mondkapje verplicht. Liften mogen maximaal bezet worden op basis van het aantal zitplaatsen. Ook in wachtrijen is een mondkapje verplicht, met in achtname van de voorgeschreven afstand;
 • Personeel dat met gasten in aanmerking komt, draagt een mondkapje;
 • Er worden overal borden geplaatst met de regels waaraan je je dient te houden;
 • De gondels en metro in Serfaus worden dagelijks gedesinfecteerd met een vernevelaar;
 • Bepaalde evenementen gaan door, maar met strenge veiligheidsmaatregelen. Nadere informatie wordt door SFL apart bekend gemaakt.
 • Het geplande openingsevenement vindt dit jaar niet in de huidige vorm plaats. Alle muziekevenementen worden afgelast;
 • Er is geen après-ski in schirmbars van de Bergbahnen. Deze worden ingericht als ‘koffiehuis’ met bediening en zitplaatsen;
 • De Murmlikrippe en PlayIN Serfaus blijven gesloten.
 • De attracties Familien-Coaster-Schneisenfeger, Serfauser Sauser, Fisser Flieger en de Skyswing zijn wel open.

Alle maatregelen worden genomen ten behoeven van de gasten, medewerkers en bewoners met als doel een optimaal gevoel van veiligheid in de regio te geven.

Lees ook: Après-Ski seizoen 2020 – 2021 hoe verder, skigebied Ischgl maakt corona maatregelen wintersportseizoen bekend

Bron: Serfaus-fiss-ladis.at

Overigens lijkt het erop dat de situatie in de Tiroolse gebieden het coronavirus onder controle te hebben, de afgelopen weken zijn er geen nieuwe infectiehaarden ontdekt.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...