Serfaus Fiss Ladis niet bereikbaar door aardverschuiving

Serfaus Fiss Ladis

Serfaus Fiss Ladis meldt op haar twitteraccount dat de dorpen wegens aardverschuivingen niet bereikbaar zijn, door het gevaar is de Serfaus Straße afgesloten.

Om het moment van schrijven wordt door de geologen de boel geëvalueerd, het betreft de L19 die sinds 9 uur deze morgen is afgesloten. Dit komt slecht uit omdat ook de Ladis Strasse sinds langere tijd afgesloten is.

twitter Serfaus Fiss Ladis

Wanneer de Serfaus Straße weer opengaat is nog onbekend, de risico’s worden nog onderzocht. Volgens de media in Oostenrijk is er het een en ander afgebroken, het is niet een grote hoeveelheid maar men was en is bang voor wat er niet gevallen is. Volgens geoloog uit het gebied Werner Thöny kan er wel 5000 kubieke meter aan materiaal afbreken. Het afgebroken materiaal heeft voor een scheur van 1.60 m breed en diep gezorgd.

Ladis Strasse

De enige alternatieve route is al een tijd afgesloten. Vanaf 24 januari 2018 is juist deze weg ook afgesloten wegens een steenlawine. Hoewel de werkzaamheden bijna zijn voltooid, duurt het nog even voordat deze route weer een normale verbinding heeft met het gebied. Vanaf vrijdag zou deze weg geopend zijn. Het opzetten van een noodroute is nu in volle gang.

Blijf via de officiele Twitter-pagina of website van Serfaus Fiss  Ladis op de hoogte.

Bron: ORF.AT

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×