Morgen serieuze sneeuwval verwacht!

April begon dit jaar al winters met sneeuwval tot in de meeste dalen

Morgen serieuze sneeuwval verwacht!
Tegenwoordig komt het niet meer zo vaak voor als vroeger maar morgen staat een witte verrassing op ons te wachten. Toch nog vrij plots berekenen de weermodellen serieuze sneeuwval voor oa Oberösterreich en het Salzburgerland. Daarbij zakt de sneeuwgrens tot in sommige dalen, en dat is toch wel vrij laat na het wintereinde.

Vandaag is van sneeuwval of winterweer in Tirol of Vorarlberg absoluut geen sprake. Hier schijnt van opkomst tot ondergang de zon uitbundig, daarbij loopt de temperatuur op naar 14 tot 18 graden. Kortom lenteweer. Een stukje oostelijker treffen we wolkenvelden aan en richting het Wienerwald kan een bui vallen. Hier vinden we ook minder hoge middagtemperaturen, veelal tussen de 10 en 14 graden. Kortom de tweedeling waar we het gisteren ook al over hadden.

Klik op de afbeelding om de animatie te laten lopen

Morgenochtend begint de dag bewolkt in een groot deel van Oostenrijk, uiteindelijk volgt intensieve regen en sneeuwval vanuit het oosten. Een snel ontwikkelend koudeputje zorgt plotseling voor intensieve neerslag in een groot deel van Oostenrijk. Morgenmiddag regent en sneeuwt het in sommige gebieden flink door. Eigenlijk wordt het overal nat m.u.v. alles ten westen van Innsbruck. De sneeuwgrens ligt overdag rond de 1400 meter maar als  morgenavond serieuze sneeuwval volgt kan de sneeuwgrens in oa het Salzburgerland dalen tot dal niveau. Het wordt dan weer wit tot in de meeste dalen!


Woensdagochtend ontwaakt een deel van Oostenrijk dus in een witte wereld. Alleen grote delen van Tirol en Vorarlberg worden overgeslagen. Met name in Oberösterreich kan een aardige pak vallen. Woensdag zelf komt de zon er weer prima bij en beginnen de temperaturen alweer snel te stijgen naar lentewaarden. Hierdoor zou de sneeuw ook snel weer wegsmelten. De rest van de week verloopt wat aan de wisselvallige kant.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht