Shapes in White, Ischgl vereeuwigt supersterren

Sneeuwsculpturen Ischgl
© TVB Paznaun – Ischgl

Shapes in White, Ischgl vereeuwigt haar supersterren. Dit ter gelegenheid van de 27e editie van de sneeuw- en ijssculpturenwedstrijd met als thema 25 jaar Top of the Mountain Concerten.

Van 13 tot 17 januari 2020 zullen supersterren als Elton John, Tina Turner, Robbie Williams, Helene Fischer en Pink samen komen in Ischgl. Dit zal niet in levende lijve zijn maar in de vorm van sneeuwsculpturen van 10 meter hoog. Tijdens dit evenement zullen kunstenaars uit de hele wereld op uitnodiging van Ischgl een indrukwekkende openluchtgalerij maken van sneeuw. Deze sculpturen zullen te bewonderen zijn op de pistes van de Silvretta Arena.

25 jaar Top of the Mountain Concerten

De concerten op de skiopening, pasen en aan het einde van het seizoen in Ischgl zijn legendarisch, al 25 jaar komen internationale sterren richting de Idalp. De afgelopen jaren hebben bijvoorbeeld sterren als Elton John, Tina Turner, Robbie Williams, Mariah Carey, Helene Fischer en Pink hier opgetreden. Elk concert werd door 26.000 toeschouwers bezocht.

In vijf dagen tijd zal door 10 gekozen kunstenaarsparen de sterren in sneeuw worden beeld gehouwen. Deze sculpturen zullen verspreid zijn over de Silvretta Arena. De winnaar zal op 17 januari 2020 door een jury bekend worden gemaakt.

Shapes in White

Wat te doen met al die sneeuw was de vraag die 27 geleden werd gesteld aan de inwoners van Ischgl, en daarmee was het evenement geboren. Vanaf dat moment wordt ieder jaar een thema bedacht en aan beeldhouwers over de hele wereld gevraagd hun ontwerpen voor de sneeuw- en ijssculpturen in te sturen. De beste inzendingen worden uitgenodigd om in vijf dagen hun meesterwerk in sneeuw te “shapen”. De afgelopen jaren zijn diverse thema’s voorbij gekomen, zo werden in 2014 de oprichters in sneeuw “vereeuwigd” dit om de 50 jarige verjaardag van de bergbahnen te vieren. In 1995 waren het zeedieren en in 2012 draken.

Dit jaar is dus de viering van 25 jaar Top of the Mountain het thema.

Bron: Ischgl.com

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht