Sigaret veroorzaakte brand in Hochoetz

via Google Streetview

Sigaret veroorzaakte brand in Hochoetz

Weer een incident in het skigebied van Hochoetz, dit keer een brand door een sigaret.

Afgelopen zaterdag ontstond er een brand nadat een passagier een brandende sigaret vanuit een gondel van de Acherkogelbahn gooide. Door het droge gras en de sterke wind wat er op dat moment stond brak op ongeveer 1300 meter een brand uit.

De brand woede over een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter.

Met inzet van 25 brandweerlieden en drie voertuigen kon de brandweer de brand snel onder controle krijgen en blussen. Volgens de politie vielen er geen gewonden en er was geen grote materiële schade.

Eerdere tragedie

In januari raakten vier leden van een Deens gezin ernstig gewond. Meerdere bomen vielen in de kabelbaan waarvan een op de gondel waar de familie in zaten. Het tragedie vond op 9 januari rond 10:22 uur plaats.

Het zwaarst getroffen was de vader (49). Zijn leven was zelfs enige tijd in gevaar. In een tweede gondel die getroffen werd raakten 2 Duitsers gewond, maar die konden toch bij nader onderzoek naar huis.

Lees ook: Gondel stort neer, vier personen zwaargewond

Bron: meinbezirk.at, oe24.at

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...