Sigmund Thun Klamm een bezienswaardigheid in Kaprun

Kaprun Sigmund Thun Klamm

Kaprun Sigmund Thun Klamm @Marina Vries Hessing

Sigmund Thun Klamm een bezienswaardigheid in Kaprun

We zagen verschillende foto’s voorbijkomen op onze facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk en daar zaten foto’s bij van de Sigmund Thun Klamm. Het is weer eens tijd om ook aan deze mooie klamm aandacht te geven. Met dank aan Marina Vries – Hessing die de foto’s heeft gepost op Vrienden van FANtastisch Oostenrijk.

Circa 14.000 jaar geleden zaten we in de late ijstijd, een gletsjer bedekte het hele dal van Kaprun en deze gletsjer ging naar beneden via de Mais- en Burgkögel. Bij het smelten van de gletsjer is de Kapruner Ache ontstaan. Maar liefst 32 meter diep is de beek uitgeslepen en heeft een lengte van 320 meter.

Je kunt de kloof in via allerlei trappen en bruggen. Het water dat door de Kapruner Ache stroomt is een fascinerend natuurspektakel.  Eigenlijk mag je dat niet missen als je in de zomer in de buurt bent van Zell am See Kaprun. Voor de prijzen en openingstijden klik HIER.

Hieronder allemaal weetjes over de Sigmund Thun Klamm.

KAprun Sigmund Thun Klamm

Kaprun Sigmund Thun Klamm @Marina Vries Hessing

De Sigmund Thun Klamm in Oostenrijk is een prachtige kloof die een combinatie biedt van natuurlijke schoonheid, avontuur en historische waarde. Hier is een gedetailleerd overzicht van wat je kunt verwachten en wat je er kunt doen:

Overzicht van de Sigmund Thun Klamm

Locatie: Kaprun, Salzburgerland, Oostenrijk
Lengte: 320 meter
Diepte: 32 meter
Rivier: Kapruner Ache stroomt door de kloof

Activiteiten en Bezienswaardigheden

 1. Wandelen door de Kloof:
  • Houten Loopbruggen en Trappen: De kloof is toegankelijk gemaakt door een netwerk van houten loopbruggen en trappen die je langs de steile rotswanden en over het kolkende water leiden. Dit biedt spectaculaire uitzichten op de natuurlijke formaties en watervallen.
  • Uitkijkplatforms: Er zijn verschillende uitkijkplatforms langs de route waar je kunt stoppen en genieten van het uitzicht op de kloof en de omgeving.
 2. Nachtelijke Wandelingen:
  • Verlichte Kloof: Tijdens de zomermaanden worden er speciale nachtwandelingen georganiseerd waarbij de kloof sfeervol verlicht wordt. Dit zorgt voor een unieke en magische ervaring.
 3. Rondleidingen en Educatie:
  • Informatieborden: Langs de wandelroute vind je informatieborden die uitleg geven over de geologie, flora en fauna van de kloof, evenals de geschiedenis van de regio.
  • Museum: Bij de ingang van de kloof is er een klein museum dat meer inzicht biedt in de geschiedenis van de Sigmund Thun Klamm en de technische uitdagingen die gepaard gingen met het toegankelijk maken van de kloof.
 4. Wateractiviteiten:
  • Vissen: De Kapruner Ache biedt mogelijkheden voor sportvissers, mits in bezit van de juiste vergunning.
  • Wildwateravonturen: In de nabijgelegen rivieren en meren kun je deelnemen aan wildwaterraften en andere watersportactiviteiten.
 5. Picknicken en Ontspanning:
  • Picknickplaatsen: Er zijn aangewezen picknickplaatsen waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.
  • Rustplaatsen: Langs de route zijn er rustplaatsen waar je even kunt uitrusten en genieten van de omgeving.

Praktische Informatie

 • Openingstijden: Meestal geopend van mei tot september, afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • Toegangsprijzen: Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd die bijdraagt aan het onderhoud van de kloof en de wandelpaden.
 • Bereikbaarheid: De kloof is goed bereikbaar met de auto en er zijn parkeerfaciliteiten beschikbaar. Ook is er een bushalte in de buurt voor degenen die met het openbaar vervoer reizen.

Tips voor Bezoekers

 • Geschikte Kleding: Draag stevige wandelschoenen en neem een regenjas mee, aangezien het pad soms nat en glad kan zijn.
 • Veiligheid: Houd altijd rekening met de veiligheidsinstructies en blijf op de aangegeven paden.
 • Fotografie: Vergeet je camera niet! De kloof biedt tal van fotogenieke uitzichten.

De Sigmund Thun Klamm is een must-see bestemming voor iedereen die van natuur en avontuur houdt. Het biedt een unieke kans om de indrukwekkende krachten van de natuur van dichtbij te ervaren in een veilige en goed onderhouden omgeving.

Kaprun Sigmund Thun Klamm

Kaprun Sigmund Thun Klamm @Marina Vries Hessing


Kaprun Sigmund Thun Klamm

Kaprun Sigmund Thun Klamm @Marina Vries Hessing

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×