Silbereck in Salzburgerland

Silbereck @Marco Prins

@Marco Prins

Silbereck in Salzburgerland

We kwamen weer een mooi bericht tegen (facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk) van Marco Prins die in de omgeving van de Silbereck was (Salzburgerland) Daar maakte hij een mooie tour de berg op waar de sneeuwvelden nog aanwezig waren.

Ook hebben we ons in dit gebied verdiept. Hieronder een opsomming wat je zoal daar kan vinden aangevuld met de video’s en foto’s van Marco Prins.

De Silbereck in Salzburgerland, Oostenrijk, is een berg die deel uitmaakt van de Oostenrijkse Alpen. Hier zijn enkele specifieke details over deze berg:

  1. Locatie: De Silbereck bevindt zich in de regio Lungau, een district in het zuidoosten van het Salzburgerland. Lungau is bekend om zijn afgelegen en schilderachtige landschappen, en het biedt een rustige omgeving ver weg van de drukkere toeristische gebieden.
  2. Hoogte: De Silbereck heeft een hoogte van ongeveer 2.400 meter. Deze aanzienlijke hoogte biedt spectaculaire uitzichten en een uitdagende omgeving voor wandelaars en klimmers.
  3. Toegang en Routes: Er zijn verschillende wandel- en klimroutes naar de top van de Silbereck. Deze routes variëren in moeilijkheidsgraad, waardoor ze geschikt zijn voor zowel recreatieve wandelaars als ervaren bergbeklimmers. De paden bieden een mooie gelegenheid om de natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen.
  4. Natuur en Landschap: Het gebied rondom de Silbereck is rijk aan flora en fauna. De bergweiden zijn bezaaid met alpine bloemen in de zomer, en de bossen rondom de berg zijn de thuisbasis van diverse wilde dieren. Het landschap biedt een rustige en serene omgeving voor natuurliefhebbers.
  5. Activiteiten: Naast wandelen en klimmen zijn er in de regio Lungau en rondom de Silbereck tal van andere buitenactiviteiten te doen. In de winter zijn skiën, snowboarden en sneeuwschoenwandelen populaire bezigheden. De regio is minder druk dan sommige van de bekendere skigebieden in Oostenrijk, wat het een aantrekkelijk alternatief maakt voor mensen die op zoek zijn naar een rustigere wintervakantie.
  6. Cultuur en Traditie: Lungau staat bekend om zijn rijke cultuur en tradities. Bezoekers kunnen lokale dorpen verkennen, genieten van traditionele Oostenrijkse gerechten en deelnemen aan culturele evenementen en festivals die het hele jaar door plaatsvinden.

De Silbereck in Salzburgerland biedt dus een prachtige en rustige omgeving voor een breed scala aan buitenactiviteiten, zowel in de zomer als in de winter. Het is een ideale bestemming voor diegenen die willen genieten van de ongerepte natuur en de rust van de Oostenrijkse Alpen.

Silbereck @Marco Prins Silbereck @Marco Prins Silbereck @Marco Prins Silbereck @Marco Prins Silbereck @Marco Prins

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×