Sinterklaas komt aan in Saalbach Hinterglemm en wie is Krampus?

Krampus Hinterglemm

Foto © Saalbach.com

Niet alleen in Nederland maar ook andere landen kennen we de traditie van Sinterklaas, en aankomend weekend komt Sinterklaas aan in Saalbach Hinterglemm.

Het feest is ongeveer zoals hier in Nederland met een heel belangrijk verschil, de knecht. Nee ze hebben daar geen geschminkte persoon, nee in oa. Oostenrijk komt de Sint aan met Krampus.

Zwarte Piet vs Krampus.

Hier in Nederland hebben wij Zwarte Piet een geschminkte persoon die de Sint vergezeld, deelt pepernoten en ander snoepgoed uit en de kinderen zijn niet bang voor hem. De rol is meer vriendelijk. Hoe anders is het oa. in Oostenrijk met Krampus, dit is een beestachtige demon. Het is een geheel ander traditie, en net als hier wordt de Sint binnen gehaald. En met de Sint komt ook Krampus. Krampus vindt zijn oorsprong in heidense gebruiken, het huidige kerstfeest kent ook zijn oorsprong hierin. Door het duivelse karakter verbood de kerk het verkleden als Krampus.

Ondanks de enge verschijning is de taak van Krampus hetzelfde als Zwarte Piet, beide trekken rond 5 december langs de huizen. Beide “straffen”de stoute kinderen en met het uitdelen van cadeau’s worden de goede kinderen beloont.

Krampus walk Hinterglemm

Aankomend weekend staat Hinterglemm in het teken van deze traditie, op vrijdag en zaterdag zullen de Sint en zijn knechten binnen gehaald worden.

Het programma is als volgt:

Vrijdag 24 november 2017:

  • vanaf 16:00 uur advent markt
  • 17:00 uur aankomst krampuskinderen

Zaterdag 25 november 2017:

  • vanaf 16:00 uur adventmarkt
  • 17:30 uur Aankomst van Sint Nicolaas
  • 18:30 uur grote Krampus funfair

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht