SIS Leisure Group overgenomen door Snowworld

Snowworld

SIS Leisure Group de exploitant die 2 skihallen in Rucphen en Terneuzen heeft en indoor skydive in Roosendaal wordt overgenomen door SnowWorld. Hierdoor wordt Snowworld uitgebreid tot 7 locaties en verstevigd haar positie als Europees marktleider op het gebied van indoor skihallen.

De SIS Leisure Group was tot nu toe exploitant van Skidôme Rucphen en Skidôme Terneuzen, maar ook van Indoor Skydive Roosendaal. SnowWorld nam in december 2018 ook al Snowworld (heette ooit Snowplanet) Amsterdam over en een 25% belang in Alpenpark Neuss. Met de overname van de SIS Leisure Group beschikt SnowWorld over 7 locaties, dit zijn:

  • SnowWorld Zoetermeer
  • SnowWorld Landgraaf
  • SnowWorld Amsterdam
  • Alpenpark Neuss (25%)
  • Skidôme Rucphen en Icekart Rucphen
  • Indoor Skydive Roosendaal
  • Skidôme Terneuzen

Snowworld

SIS Leisure Group

De SIS Leisure Group is geen onbekende in de wereld van indoor skihallen, al in 1995 opende de huidige directeur en grootaandeelhouder Nicky Broos de eerste indoor skihal in Nederland. Deze hal kwam in plaats van de borstelbaan die al in Rucphen lag die door de ouders van Nicky Broos in 1982 geopend was. In 2006 werd een indoor Skydive in Roosendaal toegevoegd, de eerste in de Benelux. Laatste wapenfeit was de enige all year roud indoor icekartbaan in Rucphen en in 2012 de exploitatie van de skihal in Terneuzen. De groep was/is ook betrokken bij Ice World in Assen, hier zou o.a. een schaatsbaan en een skihal gebouwd worden. De exploitatie van de skihal zou in handen zijn van de groep. Momenteel is het heel stil rond dit project, en wat de gevolgen zijn is ook onduidelijk.

De groep zet jaarlijks zo ongeveer 8 miljoen euro om met een EBITDA van bijna 2 miljoen euro, met de overname komt het aantal bezoekers van SnowWorld tot ruim 3 miljoen.

Financiering

De overname door SnowWorld past volledig in de ruimte in de kredietlijn die eind 2018 was afgesloten met KBC bank en Belfius.

Meer informatie en bron: SnowWorld

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht