Situatie Oostenrijk vanaf 15 Maart 2020

Lawine

Situatie Oostenrijk, kun je er nog wel naar toe vanaf maandag? Een veel gestelde vraag die wij hebben ontvangen de laatste dagen.

Jullie hebben al vernomen dat Tirol en Salburgerland gaan sluiten voor wat betreft de skigebieden. Ook de Bundeslanden van Vorarlberg en Karinthië zijn daarbij gekomen. De situatie wordt er allemaal niet vrolijker op. Voor de vakantiegangers is het al erg teleurstellend dat je niet jouw vakantiereis kan maken waar je al tijden naar uit hebt gekeken. maar…. voor de lokale bevolking, restaurants, liftbedrijven en eigen iedereen die maar iets met Tourisme te maken heeft kan het dramatisch gaan uitpakken.

Ook sta ik zeker stil bij Nederlandse ondernemers die reizen aanbieden naar Oostenrijk (maar ook andere Alpenlanden) Wat dit voor gevolgen heeft is mij niet bekend maar dat er donkere wolken hangen boven deze bedrijven is zeker en dat vind ik persoonlijk veel en veel erger dan dat we een lang weekendje op de ski’s of een week moeten missen.

Zoals al eerder meegedeeld in andere berichten moeten de hotels, appartementen etc leeg zijn op maandag 16 maart 2020. Ook mag je gewoonweg niet blijven. Dit werd ons ook duidelijk op onze eigen plek in het Brixental… daar kunnen en mogen we voorlopig ook niet naar toe.

Tevens hebben we begrepen dat er juist voor de maandag is gekozen om iedereen rustig het land uit te kunnen laten gaan. Wij verwachten zelf dat er nog meer maatregelen genomen gaan worden in Oostenrijk. Wat dat zou kunnen betekenen? In het ergste geval gaat het hele land op slot en daarmee bedoelen we de grenzen dicht. Maar dat zijn speculaties…. We houden het voor jullie in de gaten.

Weerman Jeroen zit momenteel nog in het Brixental. Vandaag nam hij er nog een live video op maar zal ook maandag naar huis gaan… en hiermee komt dan ook helaas een einde aan onze live video’s en verslagen vwb het winterseizoen. We hebben nog wat zaken op de plank liggen om te bewerken en zullen jullie dat zeker nog laten zien de komende weken.

Hieronder nog een kleine compilatie van de skigebieden die op facebook ook het trieste nieuws hebben gebracht…. en ja het is inderdaad vrijdag de 13e…

PS De website en andere sociale media kanalen draaien gewoon door. Wij blijven berichten over Oostenrijk en wat er zoal te doen is. Laten we hopen dat het virus snel de nek om wordt gedraaid en dat er weer een mooie periode gaat aankomen. Blijf ons, FANtastisch Oostenrijk maar volgen.

Banner CMP Groot 1200x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...