De Ski Alpin Card samenwerking tussen 3 grote gebieden

ski alpin card

©skialpincard.at

Topskigebieden in de regio Pinzgau hebben een succesvolle Ski Alpin Card. Maar nu komt er een kaart die het gehele jaar in geldig is.

De samenwerking tussen de drie belangrijkste gebieden Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Schmitten en Kitzsteinhorn duurt al sinds 2002. Sindsdien heeft men in totaal 651 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe liften en in de verbetering van het comfort en kwaliteit. Dit jaar al bedraagt de totale investeringen €72 miljoen, investeringen die gedaan zijn op de Schmittenhöhe, de gletsjer van Kaprun en in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Deze drie gebieden zijn met meer dan 1.200 medewerkers een grote werkgever, en ook voor de toerisme in de omgeving zeer belangrijk. De gezamenlijke omzet in het winterseizoen 2016/2017 kwam uit op €104,4 miljoen, dit was een stijging van 3%.

100% sneeuwgarantie op de piste

De drie gebieden hebben flink geïnvesteerd in ook wat betreft sneeuwgarantie, als je niet naar de freeride routes kijkt kan men de piste 100% voorzien van sneeuw. Na onderzoek blijkt een hoge klanttevredenheid te zijn over de drie gebieden. Hierdoor heeft men een gezamenlijke kwalificatienetwerk voor de medewerkers in het leven geroepen. Door enquêtes is gebleken dat de veelheid aan trainings- en verdere opleidingsmaatregelen de moeite waard is,” aldus Ferdinand Eder, Obmann der Fachgruppe Seilbahnen in der WKS.

Achter de schermen is men hard bezig geweest om het aanbod van de Ski Alpin Card uit te breiden voor het gehele jaar. Men is van mening dat er ook in de zomer genoeg te doen is in de regio, vanaf mei 2018 worden er het hele jaar door verschillende activiteiten gehouden. Prijzen zullen volgend jaar bekend worden, maar de toeslag zal marginaal zijn volgens Norbert Karlsböck.

 „Wir merken, dass sich auch im Sommer sehr viel am Berg tut. Es dreht sich nicht mehr alles ums Skifahren, es geht auch um Tourengehen, Mountainbiken und Wandern“, aldus Norbert Karlsböck, bestuurslid van de Kaprun AG gletsjerbanen.

Miljoenenprojecten in de omgeving

Momenteel zijn er aantal grote projecten gaande in de regio Pinzgau. De verbinding tussen de gletjser van Kaprun en de familieberg en de aansluiting tussen de Schmittenhöhe en het Glemmtall dat in 2020 gereed is. Hierbij ontstaat het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Ook is men bezig met een verbinding tussen de Maiskogel en de Kitzsteinhorn. Vanaf december 2019 zal dit in bedrijf zijn.

„Damit schaffen wir ein Angebot, das einzigartig in den Ostalpen ist“ aldus Norbert Karlsböck

De totale kosten van de verbinding tussen de Kitzsteinhorn en de Maiskogel zal €81,5 miljoen gaan kosten.

Meer info over de Zell am See express zie hierhierhierhierhier en hier.

Meer info over de nieuwe verbinding tussen de Kitzsteinhorn en de Maiskogel zie hier.

Meer info over de Ski Alpin Card zie hier.

Bron: wko.at

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×