Ski Amadé, de verborgen parels voor de wintersport

Gastein Stubnerkogel

Ski Amadé is het grootste skigebied van Oostenrijk met maar liefst 860 kilometer pistes, verspreid over diverse dorpjes. Deze keer zoomen we in op de dorpjes Bad Gastein en Bad Hofgastein. Wat maakt deze dorpen zo bijzonder?

Bad Gastein, gelegen op 1002 meter hoogte, en Bad Hofgastein (op 857 meter hoogte) liggen in het deelgebied Gastein. Dit gebied bestaat uit 203 kilometer aan piste en bestaat uit twee grote en twee kleinere deelgebieden. De pistes zijn gelegen aan de rand van het dorp.

Pistekilometers:

Blauw: 57 km

Rood: 118 km

Zwart: 28km

Hoogte: 830 – 2700m

Bad Gastein

Bad Gastein staat bekend om haar kuuroorden en prachtige gebouwen uit de “Belle époque”. Veel accommodaties hebben ook een wellness en zijn opgetrokken in een luxe stijl. Maar schrik niet, je hoeft je portemonnee niet leeg te trekken voor een week wintersport in dit gebied!

Vanuit Bad Gastein vertrek je met de gondellift naar de top van de Stubnerkogel op 2.251 meter hoogte. Hier kun je vier verschillende afdalingen nemen. Het mooie van deze berg is dat je aan het eind van de dag kunt genieten van een 5,8 kilometer lange blauwe afdaling naar Bad Gastein. Ook voor de freestylers is een funpark aangelegd. En natuurlijk kan een funslope niet ontbreken. Een funslope is enorm leuk om kennis te maken met de freestyle elementen en je kunt er allerlei leuke oefeningen doen met je hele gezin of groep. Denk aan heuveltjes, scherpe bochten en tunnels.

Ben je op zoek naar de mooie vergezichten, dan zijn de hangbrug en het uitzichtsplatform bij de Stubnerkogel de moeite waard. Uitzicht? De Großglockner! Ook voor de kids die zijn uitgeskied, maar nog wel energie over hebben is een oplossing: het Fun Center bij het bergstation van de Stubnerkogel lift. Met ballenbak, klimtuin en diverse tafelspellen.

Bad Gastein is een toplocatie om te boeken voor een mini-ski en voor groepen. Er is een ruime keuze in accommodaties en je kunt, naast de bus of eigen vervoer ook met het vliegtuig en een transfer vanaf Salzburg reizen.

Gastein Glocknerblick

Bad Hofgastein

Kom tot rust in Bad Hofgastein, ook dit dorp heeft een zeer uitgebreid kuurpark, namelijk Alpentherme. Hier vind je diverse baden en sauna’s om helemaal bij te komen na een aantal inspannende dagen op de pistes.

Ook voor een portie après-ski met een drankje of meer kun je prima terecht in Bad Hofgastein. Het autovrije centrum is gezellig met de diverse winkels en restaurants.

Nieuwe lift

In het gebied gaat op 1 december de nieuwe lift open in het Schlossalm gebied, zodat je snel het gebied in kunt. Hierdoor kun je vanuit Bad Hofgastein snel de pistes op. De overige kilometers liggen in de kleinere gebieden Sportgastein en Dorfgastein. Sportgastein ligt hoger en daardoor kun je vaak zeer lang genieten van de sneeuw.

Het gebied is behoorlijk sneeuwzeker en er zijn veel investeringen gedaan om het gebied in topconditie te hebben voor de wintersport. Een groot deel van de pistes kan worden besneeuwd, zodat je van eind november tot over de helft van april kunt genieten.

Foto credits VVV Gastein

Gastein Gasti

Gastein Glocknerblick

Gastein Schlossalmbahn

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht