Een 4-zijdige ski: Kästle´s innovatie voor 2019

´Kasteel? Rare naam voor een ski merk!´. Dat horen we als instructeurs wel vaker als mensen voor het eerst over dit merk horen. Maar Kästle is 1 van de oudste merken van skiproducenten van Oostenrijkse bodem. En nog steeds komen hun innovatieve en award-winnende ontwerpen vanuit het Alpenland zelf. Voor 2019 hebben ze wel een heel mooi staaltje werk afgeleverd…

iD4

´iD4´, dat is de naam waarmee Kästle hun nieuwste ski de markt op heeft gestuurd. Mensen die op zoek zijn naar unieks en individueels, krijgen vanaf deze winter een handgemaakt, op hun wensen afgestemde ski in de vorm van de iD4. Maar je hoeft niet helemaal af te reizen en een lang meetproces door te maken. Doormiddel van een high-tech app worden alle spec´s van jouw iD4 vooraf door de dealer vast gesteld, en daarna speciaal geproduceerd. In slechts 5 werkdagen kan je jouw iD4 dan komen ophalen.

iD4 staat voor de 4 dimensies waarin de ski ontworpen word. In een recordtijd word de gehele ski perfect afgestemd op de wensen van de klant. Een knap staaltje werk! De klant bepaalt het terrein waarin hij de iD4 wil gebruiken, geeft informatie over zijn ski niveau, en natuurlijk zijn voorkeuren voor het ontwerp. De dealer meet het lichaam van de klant en via een Kästle ontwikkelt algoritme word de perfecte combinatie van sidecut, lengte (radius), buig- en torsie, en de afmeting en bevestiging van de rocker berekent.

Snelle jelle

De productie is echt een snelle jelle proces. In slechts 5 werkdagen word de nieuwe ski geproduceerd en is startklaar voor gebruik. Een enkele keer kan het iets langer duren, maar daar wacht je natuurlijk graag op. De Kästle iD4 kan ook nog worden voorzien van een eigen handtekening en er is keuze uit duizenden ontwerpcombinaties om het echt jouw eigen snelle jelle ski te maken. Hiermee is de ski niet alleen qua skien uniek maar ook qua uiterlijk.

Hoe ze zo een snelle jelle productie kunnen afleveren? Dit komt door de hoge expertise in racen en de flexibele productiefaciliteiten in de fabriek in Hohenems, also de managing director van Kästle, meneer Clemens Tinzl.

Winnaar

De iD4 is niet alleen een ski voor een winnaar, maar is ook zelf een winnaar. De ski werd winnaar in een hoog bevolkte categorie tijdens de ISPO Award 2018 in München. In januari evalueerden 42 juryleden uit 15 landen en drie continenten alle inzendingen in de categorie Snowsports-Alpine Ski. En, de iD4 kwam als winnaar uit de bus!

Nu was boot fitting al een bekend fenomeen in de skiwereld, maar ook ski fitting begint met de iD4 bekender te worden. Met de iD4 als winnaar van de ISPO, biedt Kästle nu bij geselecteerde, gespecialiseerde dealers in de Alpen een innovatief en uniek concept aan. Naast de app welke alle features van de iD4 voor de klant berekent, kunnen ze ook gebruik maken van een speciaal ontworpen ski fitting-station. De eerste van deze stations gingen in december in de Duitstalige landen in gebruik.

Ben je ook helemaal warm geworden voor deze winnaar? De gespecialiseerde dealers vind je onder andere in Lech, Davos, Hintertux en enkele locaties in Frankrijk. Maar bereidt je wel voor op een pittige rekening. Voor een persoonlijke en unieke iD4 ski inclusief bindingen komt er wel een rekening van 2400,- euro jouw kant op. Nog maar even sparen…

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...