Ski-ongelukken in Sölden, vriend van een gewonde haalt uit!

Ongeval Helikopter

ter illustratie

Ski-ongelukken in Sölden, vriend van een gewonde haalt uit!

Het gaat maar door met ongelukken op de piste. We blijven waarschuwen. Kijk uit op de piste hou de FIS Pistenregels in acht. Sommige pistes zijn wat smaller geworden en naast de piste ligt in sommige gebieden zeer weinig sneeuw of helemaal geen sneeuw.

In Sölden was het weer raak dit keer. Nadat een 58-jarige man over een jonge vrouw was geskied en beiden vielen, wilde de man de vrouw helpen. Toen sloeg de vriend van de vrouw hem met zijn vuist in het gezicht. Drie andere skiërs raakten vrijdag gewond bij ongevallen.

In Sölden zijn vrijdagmiddag vier skiërs ernstig gewond geraakt. In één geval werd een jonge man agressief en werd handtastelijk.

Het was rond 12.30 uur toen een 58-jarige bij een afdaling een onbekende skiër moest ontwijken. Anders was er een flinke botsing geweest. Door het uitwijken van de Duitser skiede hij over de ski’s heen van een 22-jarige vrouw. Beiden kwamen ten val. De Tsjechische raakte gewond. De 58-jarige man raakte niet gewond, stond op en wilde voor de jonge skiester zorgen.

Plots sloeg de vriend van de vrouw – een 23-jarige Tsjech – hem met zijn vuist in het gezicht. De neus van de 58-jarige is hier door  gebroken. Terwijl de 22-jarige met de noodhelikopter naar het Zams-ziekenhuis werd gevlogen, werd de Duitser zelf naar Sölden gebracht om behandeld te worden door een arts.

Bijna tegelijkertijd kwamen een 18-jarige skiër en een 43-jarige skiër met elkaar in botsing op de Giggijoch. Volgens de politie liep de jonge Pool hoofdletsel van onbepaalde omvang op en werd hij naar MedAlp Sölden gebracht. De Brit liep een ernstige borstblessure op. Hij werd per helikopter naar het Zams-ziekenhuis gebracht.

Op de Tiefenbachferner skiede een 22-jarige skiër omstreeks 13.50 uur de blauwe piste 38 af toen een snowboarder hem vlak voor de kruising met piste 39 van achteren aanreed. De jonge Nederlander viel. Volgens de politie liep hij ernstige verwondingen op en werd hij door het reddingsteam naar de MedAlp Sölden gebracht. De identiteit van de snowboarder is niet bekend. Er is een onderzoek ingesteld.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Van den Berg Sport skischoen op maat

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...