Ski worldcup finals 2024 in Saalbach

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm

Zicht op de Zwölferkogel

Ski worldcup finals 2024 in Saalbach.

De finale van het Worldcupseizoen is de perfecte en laatste test richting het wereldkampioenschap in 2025.

In 2025 komt het wereldkampioenschappen eindelijk weer in het Skicircu, de generale repetitie vind een jaar eerder plaats. Van 16 tot en met 24 maart 2024 vindt de finale van de Audi FIS Ski World Cup plaats op de Zwölferkogel in Saalbach Hinterglemm.

Op het WK-parcours van 2025 strijden internationale atleten om de laatste WK-punten van het seizoen. Opwinding gegarandeerd.

Worldcup finale 2024

Bij de finale van het seizoen 2023/2024 zullen de beste skiracers ter wereld verwelkomt worden op de piste die in 2025 het toneel is van de wereldkampioenschappen. Dit is ook het moment waar de laatste sportieve beslissingen genomen worden in zowel het algemeen WK voor dames als heren en in het klassement van de individuele disciplines.

Tijdens de finale zullen alleen de top 25 in de respectievelijke disciplineranglijsten en alle skiërs met meer dan 500 punten in het algemeen klassement in aanmerking voor deelname aan de seizoensfinale. Bovendien zullen de regerend wereldkampioenen bij de junioren zich tijdens de finale op het grote skipodium kunnen presenteren.

Kaarten worldcup finale 2024

De finale van het wereldbekerseizoen is nog lang niet in zicht, het seizoen moet nog beginnen. Maar de kaarten kunnen inmiddels gekocht worden. Naast de normale tickets zijn er ook VIP tickets.

Het programma ziet er als volgt uit;

  • 16 maart: Vrouwenslalom & Reuzenslalom heren
  • 17 maart: Reuzenslalom dames & slalom heren
  • 20 & 21 maart: Downhill-Training (Vrouwen & Mannen)
  • 22 maart: Super G (Vrouwen & Mannen)
  • 23 maart: Dames afdaling
  • 24 maart: Heren afdaling

Voor meer informatie en het kopen van de kaarten ga naar Saalbach.com.

Saalbach 2025

Het organiseren van het WK in 2025 kwam niet zonder slag of stoot. Eerder deed men al een poging om het WK van 2023 binnen te halen maar na een lange strijd verloor het Skicircus het van het Franse Courchevel/Méribel. Direct na het verlies stelde men zich kandidaat voor het WK in 2025 en met succes.

In oktober 2020 kwam het verlossende woord, het WK komt in 2025 terug in het Skicircus. Na 34 jaar vind er in het Skicircus eindelijk weer een WK plaats.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×