Skibewijs en helmplicht vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 dienen wintersporters in Oostenrijk verplicht in bezit te zijn van een skibewijs. Ook wordt er een helmplicht ingevoerd. Deze regel gaat gelden voor iedereen die gebruik maakt van de officiële skipiste’s.

De Oostenrijkse skibond voert deze maatregel in omdat onervaren skiërs voor veel ongelukken zorgen. Door een skibewijs inclusief helmplicht in te voeren hoopt de bond het aantal ernstige ongelukken te kunnen reduceren. De maatregel geldt voor alle skigebieden en piste’s in heel Oostenrijk. Ook komt er een maximum snelheid van 60km/u voor blauwe piste’s.

De skibond gaat actief controle’s uitvoeren. Een ieder die vanaf 1 januari 2020 geen skibewijs op zak heeft kan rekenen op een boete variërend van 190 tot 500 euro. Voor het dragen van geen helm gelden lagere boete’s. Bij herhaaldelijke overtreden kan er een skiontzegging voor onbepaalde tijd opgelegd worden.

Bluetribe

Overigens heeft Bluetribe prachtige skihelmen die aan de nieuwe eisen van 2020 voldoen. Het skibewijs zelf is makkelijk te halen via de lokale skischool. Het ski-examen zelf bestaat uit een theorie en een praktijk onderdeel.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht