Skibewijs en helmplicht dit jaar al

Maagdelijke Piste Ribbelpiste

Skibewijs, vandaag hadden we eigenlijk een mooie 1 april grap willen maken maar we hebben toch maar doen besluiten om dit niet te doen. De dagelijkse beslommeringen houden ons aardig bezig en waarschijnlijk jullie ook. Maar zeker mag er ook aan de positieve zaken worden gedacht. Dit proberen we dagelijks te laten zien met bv webcambeelden, hoe mooi het nog in Oostenrijk is of andere mooie plaatjes. De komende tijd willen we jullie ook weer veel laten zien mbt de mooie meren die Oostenrijk rijk is. Maar ook kunnen er geweldige uitstapjes worden gemaakt naar bv de Eisbergwelten of de zoutgrotten (waar zijn die ook al weer in Oostenrijk) Als alle seinen straks weer op groen staan om naar Oostenrijk te reizen dan zijn jullie op de hoogte van al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft.

Toch hebben we van de week toch een nieuwtje ontdekt zodat we volgend seizoen toch wat veiliger met zijn allen de piste op kunnen gaan.

Vanaf het nieuwe skiseizoen 2020/2021 dienen wintersporters in Oostenrijk verplicht in bezit te zijn van een skibewijs. Ook wordt er een helmplicht ingevoerd. Deze regel gaat gelden voor iedereen die gebruik maakt van de officiële skipiste’s.

De Oostenrijkse skibond voert deze maatregel in omdat onervaren skiërs voor veel ongelukken zorgen. Door een skibewijs inclusief helmplicht in te voeren hoopt de bond het aantal ernstige ongelukken te kunnen reduceren. De maatregel geldt voor alle skigebieden en piste’s in heel Oostenrijk. Ook komt er een maximum snelheid van 60km/u voor blauwe piste’s.

De skibond gaat actief controle’s uitvoeren. Een ieder die vanaf het wintersportseizoen 202/2021 geen skibewijs op zak heeft kan rekenen op een boete variërend van 190 tot 500 euro. Voor het dragen van geen helm gelden lagere boete’s. Bij herhaaldelijke overtreden kan er een skiontzegging voor onbepaalde tijd opgelegd worden.

Banner Bluetribe 1200x400

Overigens heeft Bluetribe prachtige skihelmen die aan de nieuwe eisen van 2020/2021 voldoen. Het skibewijs zelf is makkelijk te halen via de lokale skischool. Het ski-examen zelf bestaat uit een theorie en een praktijk onderdeel.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

3 reacties

  1. Patrick schreef:

    En hoe geraak je aan een rijbewijs?

  2. Patrick schreef:

    En hoe geraak je aan een skibewijs ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht