Skicircus Corona maatregelen winterseizoen 2020-2021 bekend

Topfoto Saalbach Hinterglemm

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn maakt Corona maatregelen skiseizoen 2020-2021 bekend en is hiermee het zoveelste grote skigebied in Oostenrijk die haar maatregelen bekend maakt. Als alles volgens plan verloopt kunnen we weer vanaf november genieten van 270 km aan FANtastische pistes.

Op 27 november 2020  zal het Skicircus haar deuren weer openen mits alles verloopt zoals men het verwacht. Het seizoen zal dan lopen tot 11 april 2021. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat een aantal pistes eerder open gaan zoals afgelopen jaren als er voldoende sneeuw ligt. Maar het moet wel passen in de huidige situatie waarbij men te maken heeft met de COVID-19/Corona regels. De regels vanuit de staat zijn er nog niet daarom maakt ook het Skicircus haar maatregelen bekend. Dit om ervoor te zorgen dat haar inwoners, de medewerkers van de bergbahnen, alle werknemers van de restaurants, winkels enzovoorts maar ook haar gasten veilig kunnen werken, leven en genieten.

De Bergbahnen in Oostenrijk vallen onder het openbaar vervoer. De regels die daar gelden, gelden dan ook voor de bergbahnen. Dat betekent dat de gondels gewoon gevuld kunnen worden met de capaciteit die daar voor staat. Daarnaast zijn alle gondels zeer goed geventileerd en is de reistijd minder dan 15 minuten, afhankelijk van de lift.

Wat zijn de maatregelen.

Voor ieders veiligheid respecteer de Covid-19 Gedragscode. De maatregelen zullen voortdurend bijgewerkt aan de huidige situatie en eventuele wijzigingen in de wettelijke of reglementaire vereisten.

Bergbahnen:

 • Wegwijzers en informatiepunten in het skigebied: Deze schetsen de gedragscode voor de liften en in het hele skigebied.
 • Mond- en neusmaskers (MNP) en buisvormige sjaals: Het dragen van een MNP is verplicht in de daarvoor bestemde gebieden (zie ook hieronder).
 • Georganiseerde wachtrijen: In het Skicircus zullen de “wachtrijgebieden” onafhankelijk van de huidige wettelijke eisen zo georganiseerd worden dat clusters van mensen zoveel mogelijk worden vermeden.
 • Handhygiëne: In de binnenruimtes van de liftstations zijn er voldoende handdesinfectievoorzieningen geïnstalleerd.
 • Aantal personen: Een vermindering van het maximale aantal personen dat is toegestaan ​​in de kabelbaancabines of stoeltjesliften is niet wettelijk verplicht, maar de toegestane capaciteit zal niet  worden gebruikt als het aantal passagiers navenant laag is. Een MNP moet altijd gedragen worden in een lift.
 • Ontsmettingsmaatregelen: Het Skicircus zal de liften regelmatig desinfecteren.
 • Ontsmettingsmaatregelen worden ook regelmatig uitgevoerd in liften, roltrappen, sanitaire voorzieningen, ski-depots en EHBO-ruimtes.

Werknemers van de bergbahnen

 • COVID-19 testen: Medewerkers worden getest op Covid-19 voordat ze voor het eerst aan het werk gaan. Voor degenen die in contact staan met klanten worden bij specifieke gelegenheden vervolgtesten uitgevoerd, met de mogelijkheid van doorlopende testen.
 • MNP en temperatuurmeting: Medewerkers die in contact staan met gasten worden geïnstrueerd om een MNP te dragen. Voor de start van hun werk krijgen alle medewerkers een dagelijkse lichaamstemperatuurmeting.

Hinterglemm Goasstal

Wat kunnen wij doen:

Zorg er altijd voor dat u een mond-neus-beschermer bij u heeft en gebruik deze als de voorgeschreven minimale afstand tot andere mensen niet kan worden aangehouden.

Covid 19 icoon mond neus beschermingDraag een mond-neusbeschermer (MNP)

In deze gebieden is het dragen van een MNP (buisvormige sjaal, masker, …) verplicht:

 • bij de verkooppunten van de skipassen van de liftstations
 • in het toegangsgebied bij alle liftstations (let op de markeringen)
 • in de liftstations, bij de ingang/uitgang en tijdens de hele reis in de lift
 • bij gebruik van de wc-installatie
 • skiopslagdepots

Covid 19 icoon ventilatieZorg voor ventilatie

Ventileer indien mogelijk de lift tijdens uw reis.

Covid 19 icoon afstandHoud afstand

Houd voldoende afstand van elkaar. Indien mogelijk moet de minimale afstand ook in de liften worden aangehouden.

Covid 19 icoon hygieneZorg voor handhygiëne

Neem de algemene regels voor hygiëne in acht en was uw handen regelmatig. In de binnenruimte van de liftstations zijn desinfectiedispensers beschikbaar.

Covid 19 icoon weggooien kapjesVerwijdering van gebruikte beschermingsmaskers

Laat uw gebruikte beschermingsmaskers of zakdoeken niet in de liften liggen, maar gooi ze op de juiste manier weg. In de zones van de liftstations zijn er afvalbakken aanwezig.

Covid 19 icoon instructiesVolg de aanbevelingen en instructies op

Volg de aanbevelingen voor gedrag en de instructies van onze medewerkers op en neem vooral de geldende hygiënevoorschriften in acht.

Covid 19 icoon contactloos betalenBetalen zonder contant geld

Voer indien mogelijk geen contante betalingen uit of maak gebruik van de online skipasshop.

Covid 19 icoon ziekNiet skiën als u zich niet goed voelt

Als u symptomen heeft die kunnen wijzen op een mogelijke Covid-19-infectie (koorts, hoest, keelpijn, smaak- en reukverlies, …), blijf dan in uw accommodatie en neem onmiddellijk contact op met de receptie van uw accommodatie of met een arts.

Covid 19 icoon persoonlijke verantwoordelijkheidToon persoonlijke verantwoordelijkheid

Toon persoonlijke verantwoordelijkheid en bescherm uw gezondheid en de gezondheid van uw medemens.

Wat vraagt het Skicircus aan ons!

Respecteer de COVID-19 gedragscode en geniet van uw wintervakantie in het SKI ALPIN CARD skigebied. Het Skicircus zal de situatie voortdurend evalueren en de gedragscode aanpassen aan eventuele wijzigingen in de wettelijke of reglementaire vereisten.

Bron: Saalbach.com

Leogang

Skicircus Fieberbrunn

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

CMP Grote Banner 2020

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...