Skicircus FIS Europacup komt naar Hinterglemm

FIS Europacup_ Abfahrt der Herren in Saalbach Hinterglemm
© Daniel Roos via Saalbach.com

Skicircus, ook dit seizoen is Saalbach Hinterglemm weer het toneel van een aantal internationale skiwedstrijden, beide keren is de Schneekristalpiste op de Zwölferkogel het toneel. 

Het Skicircus heeft sinds 2018 op de Zwölferkogel een permanent geprepareerde piste de “Schneekristallpiste”, dit is een permanent afgesloten deel en alleen toegankelijk voor races en trainingen. De keus voor een permanente piste speciaal voor wedstrijden werpt zijn vruchten af. Zo werden op deze piste op 19 en 20 december 2018 twee inhaal wereldbekerwedstrijden gehouden, dit omdat eerder van dat seizoen twee races  niet door gingen door de weersomstandigheden.

Dit is ook dezelfde piste waar in 2015 de Wereldcup Afdaling en Super G werd gehouden.

Maar de keuze is niet alleen hiervoor, zo was het Skicircus tot op het laatst in de race voor het organiseren van het WK 2023, dit ging maar net aan hun neus voorbij.

FIS Europacup_ Abfahrt der Herren in Saalbach Hinterglemm
© Daniel Roos via Saalbach.com

FIS Europacup

Van 3 tot en met 6 februari 2020 wordt op de Schneekristallpiste de Europacup afdaling voor heren gehouden, op 3 en 4 februari zijn de trainingen en op 5 en 6 februari de wedstrijden die om 10:30 uur beginnen.

Op 18 maart is dezelfde piste het toneel van de Super G European Cup voor zowel de dames als de heren, beide evenementen zullen gebruik maken van de moderne en permanente piste.

FIS Europacup_ Abfahrt der Herren in Saalbach Hinterglemm
© Daniel Roos via Saalbach.com

Nieuw ÖSV trainingscentrum

In december 2019 werd de nieuwe 12-er kogel geopend, een nieuwe moderne lift die de oude Zwölferkogel vervangt. Maar de nieuwe 12er kogel biedt naast snelle toegang tot de pistes op de Zwölferkogel voor de wintersporters ook het een en ander voor de atleten. In het dalstation van de 12er kogel zit een nieuw ÖSV-trainingscentrum met aparte ruimtes voor de sporters en begeleiders. Ook geeft het onderdak tot een speciaal ingerichte ruimte voor de tijdwaarneming.

Met deze wedstrijden en wat er al is georganiseerd in combinatie met de faciliteiten hoopt men dat Saalbach Hinterglemm in 2025 het WK mag organiseren. Het duurt niet lang meer tot men weet of alle investeringen genoeg zijn geweest. Tijdens het FIS-congres op 21 mei 2020 in Royal Cliff (Thailand) wordt hierover gestemd.

Bron: Saalbach.com

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Turner Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht