Skicircus, FIS wereldbeker naar Hinterglemm

Skicircus FIS Worldcup Saalbach Hinterglemm
© Saalbach.com

Skicircus, de kogel is door de kerk de wereldbekerwedstrijden die door de uitbraak van het coronavirus zijn afgelast worden verplaatst naar Hinterglemm. Hierdoor is het Skicircus voor de tweede keer de plek waar naar een afgelaste race naartoe wordt verplaatst.

De FIS Alpine Ski Worldcup Afdaling en Super G vindt plaats op 13 en 14 februari 2020 net voordat de eerste week van de voorjaarsvakantie begint. De race zal ingehaald worden op de Zwölferkogel waar een permanent geprepareerde piste de “Schneekristallpiste” bevindt. Dit is een permanent afgesloten deel en alleen toegankelijk voor races en trainingen.

The Alpine Ski Worldcup comes back to Saalbach! On February 13th and 14th, AUDI Ski Worldcup Men’s Downhill and Super G will be held on the legendary Zwölferkogel Worldcup track.

Eerder melde wij al dat vertegenwoordigers van de gemeente, het VVV, de Bergbahnen en de skiclub samen in Saalbach aan het uitzoeken waren of alles kon qua tijd en hoe men alle mensen kunnen herbergen. Zeker omdat vanaf de 15e de voorjaarsvakantie begint en alles vol zit.

Programma.

Naast de races zal er ook getraind worden en dat allemaal door de weeks, het programma is als volgt.

Dinsdag 11 februari 2020
  • 1e training op de Schneekristall Zwölferkogel
Woensdag 12 februari 2020
  • 2e training op de Schneekristall Zwölferkogel
Donderdag 13 februari 2020 – RACE DAY – AFDALING
  • 12:45 – Start Downhill
  • Meer informatie volgt
Vrijdag 14 february 2020 – RACE DAY – SUPER G
  • 11:00 – Start Super G
  • Meer informatie volgt

Het is net aangekondigd dus het complete programma is nog niet bekend, gewoon de site van Saalbach hiervoor in de gaten.

Banner Chalethuren Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...