Skicircus Glemmtaler Straße maakt plaats voor nieuwe lift

Update Zell am See Xpress

De Glemmtaler Straße moet plaats maken voor de Zell am See Xpress. Door de komst van de nieuwe verbinding tussen Zell am See en Viehhofen wordt de Glemmtaler Straße 50 meter verlegd richting Saalbach.

De bouw van de nieuwe Zell am See Xpress is al in volle gang en bestaat uit twee delen, het eerste en langste deel was afgelopen seizoen al gereed. Met dit deel was men in 2015 al begonnen, onder het moto “Über den „Tälerrand“ die Schmitten wird größer!”. Met de opening van fase 2 werd de oude skipiste die tussen 1930 en 1980 in gebruik was heropend. Het was al sinds een paar jaar een skiroute naar Viehhofen. Op 16 december 2016 werd deel 1 geopend, nu is het tijd voor deel 2 of te wel fase 1.

“Man muss schon viel betteln gehen”, aldus burgemeester Reinhard Breitfuss, waarbij de uitvoering van het idee om financiële redenen bijna een utopie werd. Op de locatie staat nu nog een zagerij, deze zal gesloten worden met het nodige aan financiële compensatie. Uiteindelijk zal er een dalstation komen met parkeerplaatsen en omdat alles aan dezelfde kant komt hoeft men niet de drukke Glemmtaler Straße over te steken.

De kosten worden betaald vanuit speciale fondsen. Zowel het Tourismusverband en de Schmittenhöhebahn betalen hieraan mee.

ZellamseeXpress

Einde van een “doorvoer dorp”

Met de komst van de nieuwe verbinding krijgt Viehhofen ook de kans om zich als een heuse skidorp te ontwikkelen, maar men wil geen partydorp worden zoals Hinterglemm. Momenteel heeft Viehhofen 1700 bedden en er zijn winkels maar Viehhofen diende tot nog toe voornamelijk als doorvoer richting Saalbach Hinterglemm. Zodra de verbinding met de Schmittenhöhe gerealiseerd is (eind 2018) heeft men een andere droom. Samen gaan met het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Burgermeester Reinhard Breitfuss hoopt dat dit in 2019 gerealiseerd zal worden. Vanaf dan zal Viehhofen, dat tot nu toe nog geen enkele skilift heeft, deel uitmaken van het Skicircus.

Meer info over de Zell am See express zie hier, hier, hier, hier, hier en hier.

Bron: Meinbezirk.at

Summit Travel Zoek en Boek

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht