Skicircus Oostenrijks grootste Bike Regio!

Saalbach bike
Saalbach bike 2019 © saalbach.com Hansi Heckmair

Skicircus Oostenrijks grootste Bike Regio! Skicircus een bijna onverslaanbare trio waarbij de regio’s Saalbach Hinterglemm, Saalfelden Leogang en Fieberbrunn in de zomer de krachten bundelen om Oostenrijks grootste fietsregio te creëren.

In de winter staat de regio Saalbach Hinterglemm en Saalfelden Leogang bekend als het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, een jarenlange en succesvolle samenwerking waar men één van de grootste en modernste skigebieden van Europa wist te creëren. Nu is het zomer en wil men het partnerschap verder uitbreiden om de grootste fiets- of bike regio van Oostenrijk te worden.

De regio’s werden langere tijd gezien als aparte fietsbestemmingen, maar hebben elkaar gepushed om hun respectievelijke mountainbike aanbod te laten groeien. Echter duurde het finetunen van de samenwerking en het ontwikkelen van een gecombineerd aanbod lang. Om een zo groot mogelijk netwerk van routes te creëren, moest Fieberbrunn natuurlijk ook aan boord worden gebracht. Afgelopen jaar (2022) is alles te samen gekomen en is er een groot netwerk van trails, lines en tracks.

Oostenrijks grootste bike regio

Het resultaat is een regio met meer dan 80 km aan lines en trails verdeeld over 7 bergen en door 9 gondels te bereiken, dit alles met maar één liftpas. Net als de skipistes in de winter is het nieuwe fietsnetwerk verdeeld over twee Bundesländer namelijk Salzburgerland en Tirol. De enige grens is je eigen conditie.

Beginners kunnen op verschillende oefenterreinen en pomptrajecten veilig vooruitgang boeken, terwijl experts aan hun vaardigheden kunnen werken.

Saalbach bike
Fieberbrunn Lärchfilzkogel © Sina Bodingbauer
Saalbach bike
Saalbach bike 2019 © saalbach.com Hansi Heckmair

Seizoen

Het seizoen gaat in Leogang op 20 mei 2023 echt beginnen. Wellicht dat al in het Epic Bike Park de “Speedster” is geopend en dit is de officiële Downhill World Championship track.  Er zijn overigens diverse laadpunten te vinden voor de E-bikes, dit kan bij berghutten of in de dalen.

Bron: Saalbach.com

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×