Skicircus Oostenrijks grootste Bike Regio!

Saalbach bike
Saalbach bike 2019 © saalbach.com Hansi Heckmair

Skicircus Oostenrijks grootste Bike Regio! Skicircus een bijna onverslaanbare trio waarbij de regio’s Saalbach Hinterglemm, Saalfelden Leogang en Fieberbrunn in de zomer de krachten bundelen om Oostenrijks grootste fietsregio te creëren.

In de winter staat de regio Saalbach Hinterglemm en Saalfelden Leogang bekend als het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, een jarenlange en succesvolle samenwerking waar men één van de grootste en modernste skigebieden van Europa wist te creëren. Nu is het 2020 en wil men het partnerschap verder uitbreiden om de grootste fiets- of bike regio van Oostenrijk te worden.

Beide regio’s werden langere tijd gezien als twee aparte fietsbestemmingen, maar hebben elkaar gepushed om hun respectievelijke mountainbike aanbod te laten groeien. Echter duurde het finetunen van de samenwerking en het ontwikkelen van een gecombineerd aanbod lang. Om een zo groot mogelijk netwerk van routes te creëren, moest Fieberbrunn natuurlijk ook aan boord worden gebracht. Dit jaar komt alles te samen en is er een groot netwerk van trails, lines en tracks.

Oostenrijks grootste bike regio

Het resultaat is een regio met meer dan 70 km aan lines en trails verdeeld over 7 bergen en door 9 gondels te bereiken, dit alles met maar één liftpas. Net als de skipistes in de winter is het nieuwe fietsnetwerk verdeeld over twee Bundesländer namelijk Salzburgerland en Tirol. De enige grens is je eigen conditie.

Beginners kunnen op verschillende oefenterreinen en pomptrajecten veilig vooruitgang boeken, terwijl experts aan hun vaardigheden kunnen werken.

Saalbach bike
Fieberbrunn Lärchfilzkogel © Sina Bodingbauer
Saalbach bike
Saalbach bike 2019 © saalbach.com Hansi Heckmair

Begin seizoen

Het seizoen begint op 29 mei op de Epic Bike Park Leogang dan is onder anderen de “Speedster” het officiële Downhill World Championship track toegankelijk. Er zijn diverse laadpunten te vinden voor de E-bikes, dit kan bij berghutten of in de dalen.

Het seizoen voor de diverse parken beginnen op:
Episch Bikepark Leogang: 29 mei 2020
Fieberbrunn: gepland voor 29 mei 2020.
Saalbach Hinterglemm: 11 juni 2020

Bron: Saalbach.com

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht