Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang & Fieberbrunn: “Zwei Länder. Eine Bahn”

Saalbach Fieberbrunn

De verbinding op de Reiterkogel, links naar Hinterglemm en rechts naar Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang & Fieberbrunn: “Zwei Länder. Eine Bahn” Al eerder melden we al dat er een verbinding komt tussen het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang en Fieberbrunn, er was echter nog niet veel bekend maar nu dus wel.

Na overleg over de financiën en dergelijke is de weg nu definitief vrij en zal er vanaf de winter van 2015/2016 een verbinding zijn tussen beide gebieden, hiermee wordt het gebied een nog grotere speler.

”Zwei Länder. Eine Bahn”

Onder het moto “Zwei Länder. Eine Bahn” wordt niet alleen twee skigebieden samengevoegd maar ook twee provincies namelijk de Bundesländer Tirol en Salzburg. Ook is bekend dat Fieberbrunn 20 miljoen gaat bijdragen, hiervan is 40% uit eigen middelen en de rest zal door banken gefinancierd worden. Een voor deze regio een belangrijke stap in het veiligstellen van hun toekomst, die meer en meer bepaald wordt door de aantrekkelijkheid van het gebied. Daarbij komt er ook een groot stuk aan freeridegebied bij het skicircus.

Het complete project zal zo rond de 54 miljoen euro gaan kosten althans volgens de Salzburger Nachrichen.

In het seizoen 2015/2016 wordt door Doppelmayr een 10 persoonslift gebouwd met een capaciteit van 2600 mensen per uur, deze zal dus lopen vanaf het dalstation Reckmoos Süd naar een centrale plek in de Hörndlingerrabens vallei op de Pulvermackeralm. Dit bergstation zal vervolgens met de Reiterkogel in Saalbach Hinterglemm worden verbonden. Door de bouw krijgt Fieberbrunn er een 3,5 km lange piste erbij en wordt het gebied ongeveer 20% groter dan het nu is.

Vanaf december 2015 zal het totale gebied 240 km aan piste hebben, met 68 liften om iedereen snel en comfortabel naar boven te brengen. Sinds het jaar 2000 is er al door het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang voor meer dan 300 miljoen euro in het gebied geinvesteerd, zo zijn de liften gemoderniseerd of nieuwe liften gebouwd, extra waterreservoirs, meer sneeuwkanonen enzovoorts. Ook Fieberbrunn heeft het nodige in het eigen gebied geïnvesteerd.

 

Links de nieuwe gondel die beide gebieden met elkaar zal verbinden.

 

Ook is er sinds 2000 een samenwerking tussen het skicircus, de Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn, met de komst van het skigebied van Fieberbrunn zal het gebied behoren tot de top 3 van de grootste gebieden ter wereld met 338 km aan pistes. Dit km aantal zal gehaald worden indien Zell am See ook aangesloten wordt maar dat staat ook in de planning.

Hierboven de nieuwe verbinding vanaf de Reiterkogel Hinterglemm naar het dalstation Reckmoos Süd.

Hierboven de locatie van de nieuwe verbinding in Fieberbrunn, en onder in Hinterglemm.

Bron:

salzburg.com

Berbahnen Fieberbrunn

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...