Skicircus Saalbach investeringen komende seizoenen!

Saalbach Limberglift 2021

De nieuwe Limberg bouw start dit jaar, de nieuwe dalstation komt een stuk lager te liggen.

Skicircus Saalbach investeringen komende seizoenen!

Investeringen in het Skicircus voor het komende jaar en de jaren er na, zeker met het ook op het WK in 2025. Hoe staat het er mee met de bekende en toekomstige projecten.

Het mislukte winterseizoen 2020-2021 zorgde voor een omzetdaling van 90 tot 95% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat is de winterbalans van veel kabelbanen in Salzburg. Wegens gebrek aan middelen worden de investeringen nu uitgesteld. Ook door het abrupt eindigen van seizoen 2019/2020 en de huidige situatie zorgde helaas hiervoor. De gebieden mochten wel open maar geen toeristen ontvangen. Lege pistes met alleen de lokale inwoners en of dagjesmensen (uit Oostenrijk of Zweitwohnzitz) zetten geen zoden aan de dijk.

Ondanks dat kijkt men ook naar de toekomst en dat geldt zeker voor het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Hoop op de zomer

De hoop is nu gevestigd op de zomer. Sebastian Kurz heeft al aangegeven dat in de komende 100 dagen iedereen die gevaccineerd wil worden tenminste de eerste vaccinatie aangeboden zal krijgen. Ook vertelde hij “Corona zal voorbij gaan”, “dat we allemaal weer terug kunnen keren naar het normaal in de zomer”. De tijd tot dan is echter veeleisend en moeilijk te voorspellen. Men moet “accepteren dat we niet alles kunnen veranderen”, namelijk virusmutaties en “vaccins die niet geleverd worden”

Met deze positieve woorden is de hoop op opengaan van het zomertoerisme groot.

Projecten

De huidige situatie heeft ervoor gezorgd dat de geplande projecten in 2020 uitgesteld werden, de hoop was dat de bouw in 2021 gestart zou worden maar of dit door gaat is allemaal onzeker. Toch is er meer bekend over die projecten wat voor het Skicircus maar ook Zell am See belangrijk is. Zoals bekend zou het Skicircus en Zell am See eind 2021 volledig aan elkaar aangesloten zijn. Helaas is dit uitgesteld net als de nieuwbouw van de Limberg en Zwölfer Nordbahn. Maar er is nieuws te melden.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...