Skicircus Saalbach investeringen na toezegging WK 2025

Saalbach Hinterglemm WK 2025

© Saalbach.com

Skicircus Saalbach doet investeringen na toezegging WK 2025. De opluchting was groot nadat het Skicircus eindelijk te horen kreeg dat zij het WK van 2025 mogen organiseren. Met deze toezegging gaan er ook grote investeringen gedaan worden.

Het jarenlang hard werken loont zich eindelijk en er komt een vervolg op het WK van 1991. Om het WK van 2025 tot een succes te maken  wordt de infrastructuur op de Zwölferkogel verder uitgebreid.

“Het is tot nu toe veel werk geweest, maar ik ben me er ook van bewust dat er nog veel moet komen”, aldus burgemeester Alois Hasenauer afgelopen zaterdag na de aankondiging van het WK. Met de komende werkzaamheden wordt een investering geraamd van tussen de 40 en 50 miljoen euro. De overheid en de provincie Salzburg staan elk voor 40% garant. De gemeente Saalbach zal de overige 20% voor haar rekening nemen.

Voor Hasenauer is het erg belangrijk om bij deze investeringen aandacht te besteden aan duurzaamheid. “Er komen ook tijdelijke projecten, maar we willen eigenlijk investeringen doen die we in ons dagelijks leven kunnen integreren. Die zullen op de lange termijn beschikbaar zijn om te skiën of voor andere doeleinden worden gebruikt”.

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm
Zicht op de Zwölferkogel

Zwölferkogel

De nieuwe Zwölferkogelbahn was een project dat al begon om de bid van het WK 2023 binnen te halen, nu dit project afgerond is zal op de Zwölferkogel het waterreservoir (speicherteich, water voor kunstsneeuw) uitgebreid worden. Ook zal de Zwölferkogel-Nordbahn eindelijk gemoderniseerd worden om voor een tweede aanvoer te kunnen zorgen naar de top van de Zwölferkogel, voor zowel de atleten als de toeschouwers.

Glemmtal

De enige aanvoer richting de Zwölferkogel is het Glemmtal, deze tweebaansweg zal door de grote toestroom vast lopen. Hiervoor is een shuttlebus systeem gepland vanuit Maishofen, waar een treinhalte is. Een concept voor de mobiliteit van de toeschouwers ter plaatse zal ook nodig zijn. Immers, duizenden toeristen verplaatsen zich in februari ook in de verschillende  wintersportplaatsen in de Pinzgau.

Lees ook: Saalbach krijgt organisatie WK 2025 toegewezen

Bron: derstandard.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen we hoe je deze buffys kunt bestellen.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...