Skicircus SHLF opent haar deuren op 1 december 2017

Saalbach Hinterglemm

Het is november en dat betekent dat we tegen een nieuw winterseizoen aan tikken. Het Skicircus SHLF opent haar deuren op 1 december 2017. Het skicircus is al even open geweest in de weekenden. Dat was trouwens een mooie voorbode dat het winterweer er al was. Nu maar hopen dat Koning Winter en Frau Holle hun best blijven doen.

De temperatuur daalt gestaag en de eerste sneeuw is gevallen, er waren al speldenprikken in oktober. Niet alleen de toppen van de hoger gelegen gebieden zijn inmiddels weer wit maar ook de dalen doen geweldig mee. Al een aantal jaren valt er in oktober/november het nodige aan sneeuw. Genoeg om er voor te zorgen dat we weer “gek” worden. Maar dan komt december en dat was de afgelopen jaren een voorbode van warme stroming vanuit het westen. Menigeen die een week hadden geboekt rond kerst zagen vaak i.p.v.mooie bergen bedekt met een hoop van het witte goud, witte lijnen op een voor de rest groene achtergrond.

Schattberg Saalbach 31-10-2017   Hinterglemm 31-10-20107

Webcambeelden van 31-10-2017 ©saalbach.com

Dit jaar zijn de voortekenen anders. Wij gaan er vanuit dat het ook echt anders wordt. Gewoon weer eens een normale winter. Wij geloven er in.

Afgelopen dagen ging de temperatuur in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn omlaag. Ook is er het nodige aan sneeuw gevallen. Afgelopen zondag zijn de temperaturen fors gedaald en er is toch circa 30 cm aan sneeuw gevallen. Hierboven nog 2 foto’s die je vaak in oktober en november ziet. Een spel tussen dan weer groen en dan weer wit….. maar wat ons betreft de komende maanden gewoon alles wit.

De webcambeelden laten zien hoe het kan veranderen in 1 maand tijd.

Hinterglemm 27-11-2017 saalbach 27-11-2017 Schattberg 27-11-2017

Webcambeelden van 27-11-2017 ©saalbach.com

Voorbereiding voor een nieuw winterseizoen

Het zomerseizoen is al lang over en men is druk met de voorbereiding van het nieuwe winterseizoen. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn opent dus haar deuren op 1 december 2017. Dit is rond dezelfde tijd als vorig jaar. Toen was men deels eerder geopend nadat er in november een hoop sneeuw viel. Overigens is het Skicircus al open geweest in de weekenden maar vanaf 1 december 2017 doorlopend open…

De actuele beelden zijn hier te vinden, en bekijk bij opening hieronder de interactieve skimap. Heel makkelijk is te zien welke liften en pistes er geopend zijn.

En als we kijken naar de lange termijn verwachting dan is het morgen nog iets boven nul in de middag maar dan zeker tot het einde (10 december) in de vrieskou. Ook de eerste dagen wat sneeuwval en dat icm sneeuwkanonnen dat betekent maar 1 ding… Superpisten.

Saalbach Hinterglemm Weer 27 nov 2017

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht