Skicircusbahn Nieuwe lift in Skicircus?

Mogelijke locatie Skicircusbahn

Mogelijke locatie Skicircusbahn

Er zijn al een tijdje de geruchten over een verbinding tussen Zell am See en het Skicircus.  Met de Zell am See Xpress zal er een lang gekoesterde wens uitkomen (december 2019), de verbinding tussen de skigebieden van Zell am See en het Skicircus. Maar dan is er in het dal bij Viehhofen nog geen lift die je het Skicircus inbrengt. Een bus verbinding biedt zeker uitkomst maar het liefst zien we daar toch een lift. Met de komst van de Skicircusbahn  zou dit gerealiseerd kunnen worden.

De Zell am See Express zal in december 2019 in zijn geheel gereed zijn zodat er een verbinding is tussen beide gebieden, maar je moet altijd met de bus richting o.a. de Schönleitenbahn of verder. Vanaf het moment dat de Zell am See Xpress gebouwd werd zijn de geruchten er al. Waar men eerst dacht dat er een verbinding zou komen tussen Viehhofen en de Wildenkarkogel waar ook het bergstation van de Schönleitenbahn staat. De laatste berichtten zijn dat er een verbinding komt tussen het dalstation van de Zell am See Xpress in Viehhofen en de Polten 8er.

Skicircusbahn

Er is nog weinig bekend over de nieuwe verbinding, de naam is al wel bekend namelijk Skicircusbahn. Het dalstation is gevestigd in het dalstation van de Zell am See Xpress in Viehhofen. Met de bouw is er rekening mee gehouden, het bergstation zou halverwege bij de Polten 8er komen.

Volgens verschillende sites zal onderstaande worden gerealiseerd.

Skicircusbahn Bron Bron
Type 10-MGB 10 persoonsgondel D-Line
Fabrikant Doppelmayr
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 2800 pers/uur

Meer is er nog niet bekend maar volgens collega’s van Wintersport.nl zijn de piketpaaltjes al geslagen, eerdere geruchten waren dus een verbinding richting de Wildenkarkogel.

Nieuwe pistekaart

Pistekaart Saalbach Hinterglemm

Nieuwe pistekaart van het Skicircus. © Saalbach.com

Westendorf Ribbeltjespiste

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht