Skidief op heterdaad betrapt op Stubaier gletsjer

Skidief op heterdaad betrapt op Stubaier gletsjer

Stubaier Gletsjer ter illustratie

Skidief op heterdaad betrapt op Stubaier gletsjer

Een skislot is tegenwoordig geen overbodige luxe het is niet de eerste keer dat ski’s gestolen worden ergens in de Alpen.

Afgelopen weekend gebeurde het weer op de Stubaier gletsjer toen een 36-jarige Bosnische man betrapt werd op het stelen van ski’s. De man werd rond het middaguur door de aanwezige skiërs betrapt. De politie werd onmiddellijk op de hoogte gebracht.

Het gebeurde bij het bergstation van de Gamsgarten waarbij hij zelf gewond raakte toen hij ski’s uit een skirek haalde.

Verdenking van verdere zaken

Na een klopjacht kon de man ’s middags in Neustift aangehouden worden. In de auto van de man vond de politie verschillende paar ski’s. Bovendien vermoed men dat de Bosniër verantwoordelijk is voor meerdere skidiefstallen. Er is tussen september 2023 en maart 2024 20 gevallen gemeld.

De man zou de gestolen ski’s via verkoopplatforms hebben verkocht. Na een gedeeltelijk bekentenis werd de Bosniër op vrije voeten gesteld in afwachting van verdere juridische stappen.

Bron: orf.at

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...