Skidorp Sölden zet in op imago-ontwikkeling

 

Skidorp Sölden zet in op imago-ontwikkeling

Solden Schwarze Schneid

Sölden Schwarze Schneid

Om een plaats te bemachtigen in de top-5 wintersportbestemmingen van Oostenrijk is het belangrijk dat je als skigebied veel te bieden hebt. Sölden is een voorbeeld van een zeer divers gebied. Regelmatig strijdt het met plaatsen als St. Anton en Ischgl om een plekje in de top 5. Dat zou je tenminste denken. Bij het VVV Sölden/Ötztal zien ze dit namelijk anders.

?Wanneer je kijkt naar de verschillende gebieden, zie je dat ieder zijn eigen kwaliteiten en hoogtepunten heeft. Zo ook Sölden. Dit soort hoogtepunten zijn voor veel mensen de reden om Sölden te bezoeken. Het is daardoor niet per se ons doel de concurrentie te overtreffen. Wij zetten liever in op de ontwikkeling van onze strategische positionering ?Sport en Vermaak?. Dit is tenslotte wat Sölden wilt uitstralen.?

De ontwikkeling van deze strategie heeft al tot verschillende awards geleid. Zo won Sölden in 2016 de Snowplaza Award voor beste skigebied en de Skiresort.de award voor beste pisteaanbod. Komend wintersportseizoen kunnen bezoekers ook weer rekenen op ontwikkelingen. ? Dit seizoen kunnen wintersporters zich opmaken voor de nieuwe Gigijochbahn. Dit is een 10-persoonsgondel met een capaciteit van 4500 personen per uur. Het is daarmee een van de snelste liftinstallaties ter wereld?. Mede door dit soort ontwikkelingen en kwalificaties kiezen veel Nederlandse wintersporters voor een vakantie in Sölden. Hollanders zijn bovendien de op een na sterkst vertegenwoordigde markt in Sölden.

Sölden

Niet alleen Sölden is een populaire bestemming. St. Anton en Ischgl zijn eveneens befaamde dorpen die zich jaarlijks ontwikkelen. Beide gebieden beschikken net als Sölden over diverse natuurlijke hoogtepunten en hebben een bruisende après-ski. Wij vroegen ons daarom ook af of je als top-skigebied niet automatisch de concurrentiestrijd aangaat.

?Door dit imago te willen hanteren, stellen wij ons competitief op. We zijn tenslotte ook een bestemming met veel natuurlijke hoogtepunten en daarom kunnen andere gebieden ons als concurrenten zien. Je kunt dus stellen dat er sprake is van concurrentie, al ervaren wij dit niet zo.?

Wil je meer lezen over Sölden? Op dit blog van Summit Travel vind je het complete interview met het VVV Ötztal. Je leest dan o.a. over de hoogtepunten van Sölden, hoe je er het beste een dag kunt spenderen en welk tv programma een negatief beeld van Sölden heeft gecreëerd.

Sölden zonsondergang

Summittravel728x90

 

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...