Skiër belande buiten de piste en ramde twee voetgangers!

Tekst

Westendorf Choralmbahn

Einde van de piste, ongeluk gebeurde net 250 meter hierboven

Skiër belande buiten de piste en ramde twee voetgangers!

Helaas zijn ski-ongelukken aan de orde van de dag in Tirol. In Westendorf in het district Kitzbühel vond zondag een buitengewoon ongebruikelijk incident plaats.

Een skiër viel, gleed over de rand van de piste en maaide vervolgens letterlijk twee voetgangers omver. Resultaat: Alle betrokkenen raakten gewond, een van hen ernstig!

Het ongeval gebeurde rond 12.00 uur op de zogenaamde Windau-afdaling nr. 111. Een Nederlandse skiër (24) skiede door het dal toen hij om onbekende reden plotseling ten val kwam.

“Hij kwam in botsing met twee voetgangers die de helling afliepen”, meldt de politie. Het waren twee lokale bewoners van 34 en 29 jaar. Alle betrokkenen zijn helaas gewond geraakt.

De botsing had zeker wat gevolgen. De voetganger raakte zwaargewond en de voetganger en skiër liepen lichte verwondingen op. Na eerste hulp werden alle drie de mensen met een noodhelikopter naar het ziekenhuis van St. Johann in Tirol of naar het ziekenhuis in Kufstein gevlogen.

Bron: Kronen Zeitung

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...