Skiër stierf na een val in rivierbedding

Stubaier Gletsjer Skiroute 14

Skiër stierf na een val in rivierbedding, helaas is er weer een ongeluk te betreuren op één van de pistes in Oostenrijk. Helaas gebeurde dit in het mooie skigebied van de Stubaier Gletsjer.

Een 45 jarige Deen was de Wilde Grübe afgeskied (rond 13:30 uur) en belandde plots buiten de piste en kwam zelfs terecht in een rivierbedding. Andere skiërs zijn meteen te hulp geschoten en er was ook sprake van reanimatie.

Volgens de metgezel van de Deen was het slachtoffer plots buiten de piste. Een noodroep werd meteen gemaakt. Een medische helikopter was snel ter plaatse die de reanimatie overnam maar ook dit mocht helaas niet meer baten. De Deen overleed aan zware verwondingen…

Zillertal Arena

Ook in de Zillertal Arena was een skiër die zwaar gewond is geraakt doordat hij in een “sicherheitsnetz”skiede. De 34 jarige skiër uit Rusland viel met hoge snelheid en knalde het net in. De Rus werd met de helikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gevlogen.

Volgens de politie heeft hij een traumatisch hersenletsel en een schouderletsel opgelopen.

De 1e Krokusweek komt er aan komend weekend waardoor het allemaal wat drukker gaat worden. Kijk uit, wordt niet te roekeloos en hou de skiërs en boarders goed voor je in de gaten. Zorg ook dat je weer veilig thuis komt.

Stubaier Gletsjer

Ski Outlet Logo

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht