Skiër valt enkele meters vanuit een gondel in Wildschönau

Skijuwel Schatzbergbahn dalstation

Dalstation Schatzbergbahn Wildschönau

Skiër valt enkele meters vanuit een gondel in Wildschönau

Ondanks waarschuwingen van het liftpersoneel wilde de man toch instappen bij het dalstation van de Schatzbergbahn. Nadat hij zich aanvankelijk aan de buitenkant van de cabine kon vasthouden, viel hij uiteindelijk enkele meters op het asfalt.

Een 29-jarige is dinsdagochtend uit een gondel in Wildschönau bij het dalstation van de Schatzbergbahn gevallen. De liftcabine had al bijna het dalstation verlaten, maar de man wilde ondanks waarschuwingsoproepen van het personeel toch de liftcabine naar binnen, bevestigt de politie. De skiër kon zich met zijn handen aan de buitenkant van de cabine vasthouden, maar viel toen enkele meters op het asfalt.

Met een dekzeil is geprobeerd de val op te vangen. De noodstop bracht de lift na enkele seconden later tot stilstand. Hoe zwaar de 29-jarige gewond raakte door de klap, was nog onduidelijk. Volgens de bergbahnen was de man bij bewustzijn en is hij per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Bij dit ongeval treft de bergbahnen geen enkele blaam of wat dan ook. Afgelopen vrijdag waren we nog in dit gebied en hebben daar zojuist vandaag ook nog een mooie video update over gepubliceerd. Deze kun je HIER nog een keer bekijken.

PS de video van afgelopen week staat hier meteen onder… we sluiten graag positief af.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...