Skiër vlucht in Kaltenbach en rodelaar raakt gewond

Ongeval Helikopter

ter illustratie

Skiër vlucht in Kaltenbach en rodelaar raakt gewond

Fahrerflucht noemen ze het in Oostenrijk en dat betekent dat er iemand die bij een ongeval betrokken is er vandoor is gegaan.

Bij lenteachtig weer trokken afgelopen zaterdag weer talloze wintersporters naar de Tiroler pistes. Kort voor het middaguur vond er in het skigebied Kaltenbach een botsing plaats tussen een 27-jarige snowboarder en een onbekende skiër. Beiden vielen. De snowboarder raakte gewond en kreeg eerste hulp. De skiër ging er vandoor zonder ook maar even contact te maken. De gewonde snowboarder werd vervolgens door het pistereddingsteam behandeld en ging op eigen gelegenheid naar het bergstation.

De politie van Schwaz (tel: 059133 7250) vraagt ​​getuigen om informatie. De skiër was een man en droeg een groene jas en een oranje helm.

35-jarige gewond in Lermoos

In de ochtend vond in Lermoos een botsing plaats tussen een 24-jarige skister uit Nederland en een 35-jarige skiër uit Duitsland. De Nederlandse kwam zelf ten val en gleed vervolgens door en skiede de Duitser aan.

De Nederlandse vrouw werd eerst behandeld door het pistereddingsteam en vervolgens met verwondingen van onbepaalde aard naar het ziekenhuis in Reutte gebracht.

32-jarige rodelaar ernstig gewond in Fügenberg

Op zaterdag ochtend vond op Spieljoch in het Zillertal een rodelongeluk plaats, waarbij een 32-jarige vakantieganger uit Duitsland ernstig gewond raakte.

Een groep van 31 Duitse vakantiegangers was op de rodelbaan in het skigebied Spieljoch. Ondanks waarschuwingsborden verlieten 15 leden van de groep de rodelbaan en gingen vervolgens met de rodel de gemarkeerde skipiste nr. 4 af.

Door de harde helling konden de rodelaars niet meer remmen. Een 32-jarige vrouw viel van haar slee en een aantal liet zich van de slee vallen. Als gevolg hiervan botste een slee tegen het scheenbeen van de 32-jarige en brak haar scheenbeen en kuitbeen.

Na de eerste zorg van het pistereddingsteam werd de vrouw per reddingshelikopter naar het ziekenhuis van Schwaz gevlogen.

Zillertal Arena Zell am Ziller Wolkenzee

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×