Skiër zwaargewond bij de Wilder Kaiser

Wilder Kaiser

Skiër zwaargewond bij de Wilder Kaiser

Een 58-jarige skiër moest maandag met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Salzburg worden overgevlogen. Volgens de politie was de man rond 12.30 uur in Skiwelt Wilder Kaiser toen hij op een zeer steil punt viel en tegen een beveiligde sneeuwlans aan de rand van de helling botste.

Hoe was het vandaag op de pistes?

Wij zijn zelf vandaag even de piste op gegaan hoe het op dit moment is. Het weer was er niet echt naar om de pistes op te gaan maar het was mistig, het zicht was slecht en doordat er heel veel mensen op de pistes waren ging ook de kwaliteit zienderogen achteruit. Nu is dit absoluut geen aanval op de pistes of wat dan ook want dagelijks zorgen er veel mensen voor dat de pistes er in de ochtend nog prima bij liggen. Maar na een aantal uur is dat redelijk voorbij.

Ook zien we dagelijks dat de pistes erg druk zijn en een ongeluk zit in een klein hoekje.

Wel willen we meegeven:

  • Pas je snelheid aan
  • Kijk goed uit om je heen
  • Sla niet zomaar links of rechtsaf op een piste, vlak achter je kan een skiër of boarder zitten en dan is een botsing onvermijdelijk.

Lees anders de FIS Pistenregels nog eens door.

Wilderkaiser Lawinebord

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×