Skifabrikanten werken aan recycling

Turner Ski

Skifabrikanten werken aan recycling

Alleen al in Amerika worden meer ski’s weggegooid en verkocht dan in Oostenrijk. Om deze waardevolle grondstoffen te sparen, gaan skifabrikanten uit Salzburg, Neder-Oostenrijk en Stiermarken nu op de recycling inzetten en doen mee aan een internationaal pilotproject.

Jaarlijks worden in Oostenrijk 430.000 paar ski’s verkocht die vroeg of laat bij het grofvuil belanden. Dat zijn tonnen verspilde hoogwaardige kunststoffen die opnieuw kunnen worden verwerkt en gerecycled. Voor dit doel wordt nu oud skimateriaal ingezameld in Pongau en Pinzgau en gerecycled in een gespecialiseerd bedrijf in St. Pölten (Neder-Oostenrijk). Deskundigen van de Montanuniversität Leoben (Stiermarken) zullen het proces de komende drie jaar evalueren.

Recycle waardevolle kunststoffen

Toonaangevende binnenlandse fabrikanten van wintersportartikelen zoals Atomic in Altenmarkt (Pongau), Blizzard in Mittersill (Pinzgau), maar ook Head en Fischer, evenals kunststofverwerkers onder leiding van het Ecoplus plastics cluster, hebben zich aangesloten bij de WINTRUST “Winter Sports Resource Efficiëntie en verbeterde circulaire economie”.

Recyclingcentra verzamelen oude ski’s, stokken en helmen

De inzameling van ski’s, skistokken en helmen wordt uitgevoerd door afvalverwerkingsbedrijf Zemka, gevestigd in Zell am See (Pinzgau). De oude wintersportartikelen worden nu geaccepteerd bij de recyclingcentra in Bruck, Kaprun, Mittersill, Saalbach, Zell am See en Leogang (allen Pinzgau).

Turner RevoX

Turner Logo 2023 wit

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×