Skigebied Flattnitz wat gaat de toekomst brengen?

Skigebied Flattnitz wat gaat de toekomst brengen?

Skigebied Flattnitz wat gaat de toekomst brengen?

Onrust in Karinthië, waar geruchten over een dreigende faillissementsaanvraag doen de ronde.

Wat is de toekomst voor het skigebied Flattnitz? Het kleine gebied met 13 kilometer en 4 liften. Het is een sneeuwzeker skigebied boordevol winterpret voor het hele gezin althans als wij Karinthie.com mogengeloven. Toch gaat het niet goed met dit gebied.

Want als je de geruchten mag geloven, zal het liftenbedrijf binnenkort faillissement aanvragen. De stoeltjeslift zal in de zomer niet zoals gebruikelijk in het weekend werken en mogelijk zal in de winter van 2024 de liften niet open gaan.

Om het gerucht te versterken heeft zelfs de managing director Adolf Isopp onlangs zijn functie neergelegd.
Skigebied Flattnitz wat gaat de toekomst brengen?
“De gemeente Glödnitz is nu de enige eigenaar van het liftbedrijf”, aldus Isopp. De concessie zoals Kleine Zeitung al meldde loopt de concessie voor de stoeltjeslift op de Flattnitz tot 2026. Maar de financiële situatie laat dit niet toe en het einde van het kleine skigebied dreigt.

Irritatie grondeigenaren

Ondanks dat het afgelopen winterseizoen de balans positief was afgesloten was er niet genoeg geld meer om de nodige investeringen te doen. Zo is men een hoop geld verschuldigd aan de grondeigenaren. “De huur is al zes jaar niet betaald”, meldt Alexander Dreßler, een van de grondeigenaren. “Ik heb meerdere brieven van advocaten geschreven en heb de meeste inmiddels ontvangen. Maar er ontbreekt nog 6.000 euro.”
Wat de grondeigenaar vooral irriteert is de behandeling van de burgers: “De gemeente overweegt nu om het liftbedrijf failliet te laten gaan, zodat wij de kosten van de ontmanteling moeten dragen. Wij worden als laatste behandeld.”

Skigebied Flattnitz wat gaat de toekomst brengen?

Burgemeester ontkent geruchten

Over de toekomst van het gebied wil de burgemeester Hans Fugger (ÖVP) op dit moment geen commentaar geven. “De directeur heeft net ontslag genomen en we zijn de zaak nog aan het verwerken. Dus ik kan er nog niets over zeggen.”
Over de geruchten is hij kort “Dit is volledig uit de lucht gegrepen.” Het stadskantoor zegt verder dat er op dit moment tal van gesprekken worden gevoerd: “Door de uitgebreide onderhandelingen worden er op dit moment een aantal opties uitgewerkt en concepten op basis van verschillende uitgangspunten opgesteld.” Specifiekere vragen kunnen op dit moment niet beantwoord worden.

Hopelijk wordt alles opgelost.

Wordt vervolgt.

Bron: Kleine Zeitung

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×