Skigebied Gaißau-Hintersee gaat wellicht sluiten

Skigebied Gaißau-Hintersee

Ter illustratie

Skigebied Gaißau-Hintersee gaat wellicht sluiten. De nieuwe eigenaren gooien de handdoek in de ring ook is er een aanvraag voor de sloop van de liften aangevraagd.

Aan het jarenlange getouwtrek over dit kleine skigebied in het Salzburgerland moet volgens de eigenaren een einde aan komen. In een brief rechtvaardigden zij de stap onder meer met “inefficiënte werkprocedures” en een “zekere dynamiek van de werknemers”.

De APA (het Oostenrijkse ANP) beschikt over de brief waarin de eigenaren de burgemeesters, landeigenaren en toerismeverenigingen hierover informeren. De afgelopen twee jaar sinds de overname zijn er diverse problemen opgedoken waaruit is gebleken dat de operaties in de huidige vorm niet door kunnen gaan.

Problemen

Zo omschrijft men de “Traditionele structuren, inefficiënte bedrijfsprocessen en het eigen momentum van de medewerkers” leidden tot een lastercampagne tegen de eigenaarsfamilie, inmenging in het privéleven en pesterijen tegen de kinderen. Daarnaast werden geplande structurele veranderingen voorkomen of ondermijnd door de dreiging van beëindiging tijdens het seizoen. Volgens de eigenaren zijn al juridische stappen tegen meerdere werknemers in voorbereiding.

Sloop

Daarnaast zijn toeristische samenwerkingsverbanden beëindigd of zijn toezeggingen niet nagekomen. “De lokale bedrijven accepteerden graag de voordelen van skiën, maar boden geen enkele steun in ruil daarvoor.” Inmiddels is de demontage van het gehele liftsysteem aangevraagd en is de opdracht voor de demontage al gegund.

Einde van het skigebied

Het zeer populaire skigebied onder de wintersporters uit OberÖsterreich zal uiteindelijk de geschiedenisboeken ingaan. In 2019 heeft een Chinese investeerder het geprobeerd nadat hij 75% van het zwaar in de problemen geraakte bedrijf overnam. Na twee jaar kwam hij met het plan om de schuld te verlichten via een herstructureringsproces. Hierin slaagden de Chinezen niet in en werd in 2019 een faillissementsprocedure gestart. De redding zou komen in het voorjaar van 2020 toen een lokale ondernemer het skigebied overnam. En na twee jaar gooit ook hij de handdoek in de ring.

Bron: Salzburg24.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×