Skigebied Gaissau sluit voorgoed haar deuren?

Skigebied Gaissau-Hintersee sluit voorgoed haar deuren dit meldt de ORF, het was de afgelopen twee jaar gesloten. Een doorstart is dankzij één grondeigenaar afgeblazen, hierdoor hebben de eigenaren besloten ermee te stoppen.

Het gebied kampt al jaren met financiële problemen hierdoor stonden de liften al twee jaar stil. Deze winter zou het 34 kilometer tellende skigebied weer opengaan. Helaas lijkt het nu definitief over te zijn ondanks dat twee nieuwe eigenaren intussen meer dan een half miljoen in het skigebied hadden geïnvesteerd.

Op het laatste moment

Er is inmiddels geïnvesteerd in nieuwe pistenbully’s, moderne toegangssystemen, zijn er 5 mensen aangenomen en liftonderhoud, echter heeft dit niet ertoe geleidt dat alle grondeigenaren akkoord gingen. Er is meer dan twee maanden intensief onderhandeld met de landeigenaren aldus de Weense advocaat Berthold Lindner en zijn zakenpartner Bernhard Eibl. Beide namen het bedrijf enkele maanden geleden na een faillissementsprocedure over en wilden het op een moderne en actuele manier inrichten. Bijna alle landeigenaren in de regio zouden met de nieuwe plannen hebben ingestemd en de contracten waren al getekend op één na. De burgemeesters van de beide gemeenten waar het skigebied onderdeel van uitmaakt, spreken van een drama voor de plaatselijke bevolking en economie. Een van hen wil nog een laatste poging ondernemen om met de grondeigenaar tot een oplossing te komen.

Gaißau pistekaart

Sprankje hoop

Toch gloort er weer een sprankje hoop voor het populaire familieskigebied Gaißau-Hintersee, zowel de  betreffende landeigenaar en de staatsgouveneur willen weer met de liftexploitanten praten. De betreffende landeigenaar is een boer met familie in de directe omgeving van het dalstation. Hij bezit grote delen van de parkeerplaats en het onderste deel van de skipiste. En juist deze parkeerplaatsen en het dalstation zijn absoluut noodzakelijk voor de economische exploitatie van het skigebied Gaißau-Hintersee.

Er komt dus weer een gesprek tussen de betrokkenen. Één ding is wel zeker het gaat niet om het geld. Voor velen wekt dit weer een sprankje hoop zo ook voor Jacqueline Gerlach, 29-jarige huurster van de Liftstüberl bij het dalstation van de driezits-stoeltjeslift in Hintersee, en de skischolen van Hans Gassner en Franz Ebner die daar ook gestationeerd zijn. “Het zou een ramp zijn voor de regio als er daadwerkelijk een einde aan kwam”, zegt ze, die al twee winters zonder lift heeft moeten doorstaan. Dit jaar investeerde ze al zo’n 70.000 euro in een sneeuwbar in de hoop te openen.

Bron: ORF, SN.at

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat de iPhone en iPad niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

CMP Grote Banner 2020

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...