Skigebied Hochkar dicht en een deel wordt geëvacueerd

Lawine status 7 jan 2019

Morgen wordt er in de Noord Alpen van Oostenrijk weer een enorm pak sneeuw verwacht. Ook komt er een stormachtige wind opzetten tot wel 90 km per uur. Ook de dagen er na blijft het maar door sneeuwen.

Ook is dit niet goed als het gaat om de lawine situatie. Boven aan dit bericht zien jullie welk gevaar er momenteel heerst…

Skigebied Hochkar voor een deel geëvacueerd

Het skigebied van Hochkar is gesloten. Vanaf vanmiddag 14.00 uur zijn wintersporters en lokale bevolking geëvacueerd. De hele regio Hochkar te ontruimen dat gaat niet daar zou 2 dagen voor nodig zijn. De eerste 100 mensen zijn inmiddels onderweg om een veiliger heenkomen te vinden. De mensen die geëvacueerd worden moeten  in een konvooi de berg af aangezien er geen helikopters kunnen vliegen vanwege de weersomstandigheden. Lees anders het volledige bericht van de ORF.

Skifanaten kunnen uitwijken naar het gebied van Lackenhof am Ötscher

Zoals het er nu uitziet kan er tegen de meter aan sneeuw bij gaan vallen. Gebruik echt je hersens de komende dagen. Ga niet buiten de pistes skiën eht is echt levensgevaarlijk. Blijf op de piste en is er een piste dicht dan is deze ook echt dicht. Door lawine gevaar kunnen ook wellicht deze pistes geraakt worden. Veiligheid voor alles.

bron: ORF

Lawine Tirol

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...