Skigebied Ischgl maakt corona maatregelen wintersportseizoen bekend

Sneeuwsculpturen Ischgl

© TVB Paznaun – Ischgl

Skigebied Ischgl maakt corona maatregelen wintersportseizoen bekend. Vandaag heeft het skigebied van Ischgl de maatregelen rondom het wintersportseizoen van 2020/2021 bekend gemaakt. Op hun website maakt Ischgl bekend dat ze de laatste weken druk zijn geweest met een pakket maatregelen om de zekerheid van de gasten, medewerkers en inwoners te garanderen. Het skigebied is met zijn grootte van 500ha groot genoeg om wintersporters te kunnen ontvangen met voldoende afstand.

De maatregelen zijn hieronder terug te vinden en houden het volgende in:

  • In de liften, liftgebouwen, restaurants, winkels, skipas verkooppunten en skidepots zal informatie getoond worden met de actuele COVID-19 richtlijnen. Dit wordt in meerdere talen aangeboden.
  • Bij aankoop van een skipas krijg je een multifunctionele doek die gebruikt kan worden als mondkapje. Deze zogenaamde buffies zijn wellicht binnenkort ook bij ons te bestellen. Meer informatie hierover komt in een apart bericht. Het dragen van een mondkapje of buffie is verplicht in de aangegeven gebieden.
  • De ruimtes bij de liften en ruimtes waar veel mensen samen komen, worden zoveel mogelijk op zo’n manier ingericht dat er voorkomen wordt dat mensen dicht bij elkaar komen.
  • Ook bij dagen dat er minder mensen in het gebied zijn wordt de liftcapaciteit niet verlaagd. In de liften is het wel verplicht om een mondmasker of buffie te dragen.
  • De gondels zullen meerdere malen per dag gedesinfecteerd worden door middel van een vernevelingsapparaat die 99,9% van de bacterien en/of virussen doodt. Hiervoor zal een biologisch middel gebruikt worden dat geen sporen achterlaat en huid- en oogvriendelijk is. Ook in skibussen, sportshops, skidepots en de eerste hulp faciliteiten zullen meerdere malen per dag op deze manier ontsmet worden.
  • Op diverse plaatsen in het gebied staat handdesinfectie middel.
  • In de restaurants wordt de minimale afstand aangehouden tussen de tafels. Hier worden onder andere scheidingswanden tussen de tafels geplaatst. Afhankelijk van de bezetting wordt de toegang tot de restaurants beperkt. Menukaarten zullen digitaal aangeboden worden via QR-codes bij de restaurants of via de iSki Ischgl / mySamnaun App. Muziek in de restaurants wordt alleen door middel van achtergrondmuziek aangeboden. In de restaurants wordt ook alles regelmatig gedesinfecteerd.
  • Medewerkers worden voorafgaand aan hun werk preventief getest. Daarnaast zal gedurende het seizoen regelmatig preventief getest worden onder medewerkers. Alle medewerkers met klantcontact zullen een mondkapje dragen tijdens hun werk.
  • Evenementen zoals rodelavonden, en skishows van de skischolen zullen waar mogelijk doorgaan met inachtneming van de maatregelen. Het Top of the Mountain openingsconcert in november gaat definitief niet door. Hiervoor zal worden gekeken naar een alternatief, indien mogelijk, rond pasen of aan het einde van het wintersportseizoen.
  • Het skigebied Ischgl benadrukt dat ze indien nodig een beperkt aantal toelaatbare personen invoeren in het gebied.

Ischgl 25 november 2018

Bron: Ischgl.com

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Hierboven een buffy waarmee je de liften in kunt gaan komend winterseizoen. Is altijd comfortabeler dan een mondkapje. We gaan kijken of we daar nog een lading van kunnen bestellen.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...