Skigebied Kelchsau (SkiWelt) in 2022-2023 gesloten

Skigebied Kelchsau gesloten

Skigebied Kelchsau (SkiWelt) in 2022-2023 gesloten

Het kleine skigebied horende bij het grote SkiWelt Wilder Kaiser Brixental daar zullen de liften dit seizoen niet gaan draaien.

Het grote SkiWelt Wilder Kaiser Brixental is met haar 270 km één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk, toch gaat een deel van dit gebied komend winterseizoen niet open.

Het gaat over het gebied Kelchsau waar de 11 km aan pistes niet toegankelijk zijn omdat de vier liften in het gebied niet open zullen gaan. Of dit een permanente sluiting is dat is niet bekend.

Ondanks dat Kelchsau een onderdeel is van het SkiWelt is het niet verbonden met de rest van SkiWelt.

Het dorp en natuurjuweel werd in 2020 uitgeroepen tot de mooiste plaats in Tirol binnen de competitie van de Oostenrijkse 9 Plätze, 9 Schätze!

Officiële reden?

Het gebied ligt buiten het SkiWelt en is redelijk onbekend bij de wintersporters. Officieel is er geen reden gegeven waarom ervoor gekozen is om deze winter het gebied dicht te houden. De sluiting geldt ook voor de babylift in het dal. De infrastructuur in dit gebied is zwaar verouderd en de kosten voor onderhoud en inspecties lopen op. De enige stoeltjeslift die vanuit het dal vertrekt, de Hofstattbahn, komt uit 1972 en de drie andere sleepliften zijn ook niet zo jong meer.

 

Skigebied Kelchsau gesloten

Bron: Skiwelt.de, Skiresort

Mesnerwirt Westendorf

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...