Skigebied Kitzbühel open op 24 oktober 2020

Kitzbühel Resterhohe Skiopening

Skigebied Kitzbühel open op 24 oktober 2020

Voor de 7e keer gaat het skigebied van Kitzbühel open in oktober. Voor het eerst was het in oktober 2014. Alle edities zijn we er tot nog toe bij geweest maar of we er dit jaar ook bij kunnen zijn kunnen we nog niet zeggen.

Dit jaar had het skigebied Kitzbühel wel een afspraak gemaakt. Om open te gaan zou het wel in het gebied eerst gesneeuwd zou moeten hebben. Dat is zeker gebeurd dus vandaar dat men besloten heeft om open te gaan op de voorgestelde datum.

De reden dat Kitzbühel zo vroeg open kan gaan is al jaren opmerkelijk want het komt natuurlijk niet door de recht gevallen sneeuw (als die nog op deze hoogte ligt overigens…. Nee, Kitzbühel maakt aan het einde van het seizoen sneeuwdepots en die liggen op meer plekken in het gebied. Vorige week waren we nog bij Walde. Wellicht hebben jullie dat nog gezien.

Kitzbühel Resterkogel Sneeuwdepot

Betreffende sneeuwdepot op de Resterhöhe

Hierboven zien jullie het sneeuwdepot wat jaarlijks op de Resterhöhe ligt.In het allereerste jaar dat wij er waren had het echt behoorlijk gesneeuwd en konden er zelfs drie pistes open. De laatste jaren alleen op het gedeelte waar het sneeuwdepot ligt. Hoe het er dit jaar uit gaat zien… dat zien we zelf of horen we nog wel.

 

Wie is er as. weekend bij? Hieronder nog de video van afgelopen jaar en het allereerste jaar (2014) toen leek het wel winter.

Kitzbühel Resterhohe Skiopening

Het kan voorkomen dat een mountainbiker de piste moet oversteken 🙂

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Ski Outlet Logo

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...