Skigebieden gesloten maar optimistisch over opening begin december

Saalbach topfoto over het dal richting Hinterglemm

Skigebieden gesloten maar optimistisch over opening begin december

De maand november is vaak ook een maand dat we webcams aan het bekijken zijn. Wanneer sneeuwen de skigebieden in, dat is altijd de grote vraag. Maar dat kun je nog steeds allemaal netjes bekijken maar er is ook een aanvullende vraag: wanneer kunnen we weer naar Oostenrijk toe?

Zoals jullie weten heeft de Nederlandse regering daar een uitspraak overgedaan en deze uitspraak is niet door iedereen begrijpbaar. Er is wel één vraag die bij ons is blijven hangen en dat is dat men weet dat er komend winterseizoen sprake is van GEEN Après Ski. Voor ons stopt hier maar meteen de discussie.

De skigebieden zijn daarentegen veel optimistischer. Die denken na een maand van lockdown dat de cijfers absoluut naar beneden zijn gegaan en weer kunnen openen. Eerlijk gezegd gaan we daar ook wel vanuit en positief dat zullen we allemaal toch moeten blijven.

Skiwelt Wilder kaiser Brixental Topfoto

De skigebieden waren er al van overtuigt dat men iets moet doen aan veiligheid. Vele skigebieden hebben daar al op voorgesorteerd.

Een aantal voorbeelden volgen hieronder van de verschillende Corona maatregelen:

We hebben al gezien dat sommige gletsjer gebieden op 3 december 2020 alweer willen openen. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental heeft ook al aangegeven op 5 december 2020 te willen openen.

Hieronder nog een aantal reacties uit de skigebieden.

 

Hieronder een voorbeeld hoe ze het bijvoorbeeld aanpakken in een hotel in Sölden.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer binnen in de week van 9 november 2020. Wil je een bericht krijgen van ons. Ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Haus Steiner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...