Skigebieden mogen open tijdens de lockdown

SkiWelt FANtastisch Oostenrijk SkipakSkigebieden mogen open tijdens de lockdown, skiën tijdens de lockdown is toegestaan.

Zaterdag 20-11 hebben hebben de Bundesländer en de regering hierover een overeenstemming bereikt: Voor skigebieden gelden dezelfde regels als tijdens de laatste harde lockdown van december 2020.

Dit betekent dat skigebieden mogen openen op de geplande dagen. De meeste skigebieden hebben bekend gemaakt te openen na het einde van de huidige lockdown. Maar de skigebieden die al geopend zijn zoals sölden en de gletschergebieden, mogen open blijven. Het aanbod zal zich echter vooral beperken voor de lokale bevolking omdat de hotels en restaurants uiteraard gesloten zijn. Ook mensen met een Zweitwohnsitz kunnen en mogen dus gebruik maken van hun accommodatie en skiën tijdens de lockdown.

Welke regels gelden er voor het skiën?

Voor het skiën is een 2G bewijs nodig (genezen of gevaccineerd) en het dragen van een FFP2 masker in de gondels komt weer terug. Eerder berichtten wij dat het dragen van een FFP2 masker in gondels niet meer nodig was. Maar omdat vanaf maandag de harde lockdown ingaat waarbij een van de regels is dat in alle publieke gesloten ruimtes een FFP2 masker verplicht is, geldt dit ook weer voor de gondels.

Omdat in de lockdown individuele sporten in de natuur zijn toegestaan, valt skiën hier ook onder. Daarnaast is het besmettingsrisico bij het skieën zeer klein.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Sölden 19 november 2021

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht