Skigebieden willen open voor lokale bevolking!

Skicircus grens Salzburg Tirol

Skigebieden willen open voor lokale bevolking!

De Tiroolse skigebieden maken zich klaar om te gaan openen. Het zou voor de reputatie van de branche niet goed zijn als de lokale bevolking niet zou skiën, deelde de gespecialiseerde groepscommissie van Tiroolse Bergbahnen gisteren mee. Er is altijd benadrukt dat men verantwoordelijk is voor de dorpen en de regio, zei Bergbahn-woordvoerder Franz Hörl. Daarom gaan ze ook open als er voorlopig alleen lokale wintersporters komen. Dat kost veel, maar we denken ook de tijd na de pandemie. Daarom wil men niet de vingerwijzing dat de wintersportgebieden alleen open gaan als de gasten komen, zei Hörl.

Skigebieden willen tussen de 30 en 50% van het gebied openen

Naast de klassieke (kleine) skigebieden, die vooral populair zijn bij de lokale bevolking, willen ook de grote skigebieden zoals St. Anton am Arlberg openen, zegt Mario Stedile-Foradori, CEO van de Arlberger Bergbahnen. Niet alle liften en pistes zijn echter beschikbaar.”Het aanbod ligt tussen de 30 en 50 procent”, zegt Stedile-Foradori.

Westendorf Brechhornhaus

De Oostenrijkse Bergbahnen hebben een “noodkreet” uitgezonden in de vorm van een brief aan de regeringen van de Alpenlanden en de Europese Commissie. De “noodkreet” is gericht tot degenen die de afgelopen dagen “een oneerlijke campagne tegen wintersport en skivakanties hebben gevoerd”, legt Hörl uit.

“Je tegenstander heet Covid-19 en geen wintersport in de Alpen”. Opnieuw werd er verwezen naar de uitgebreide beveiligingsconcepten met betrekking tot Corona. “Net als in Zwitserland willen we ons werk doen en openen. Ook al weten we dat we aan het begin van het seizoen zeker veel geld zullen verliezen omdat we nog steeds worden geconfronteerd met een stortvloed aan reiswaarschuwingen en soms oneerlijke aanvallen ”, aldus de Bergbahn-vertegenwoordigers en voegde eraan toe: “Maar de mensen, onze internationale vrienden en vaste gasten willen graag op wintervakantie en dat kunnen wij bieden in een maximaal veilige omgeving”. Men pleit voor een  “snelle opening van de Europese skigebieden en de economische redding van de regio’s”.

Morgen is er een persconferentie, gegeven door de Bundeskansler Sebastian Kurz. De lockdown loopt tot en met as. zondag 6 december 2020. Wat er daarna gaat gebeuren dat gaan we juist horen in deze persconferentie.

We zijn benieuwd en wees positief. #codewit #glasishalfvol

Bron: Tirol@orf.at

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...