Skigebieden zijn open maar hoe is het met de drukte?

Flachau wachtrijen

Skigebieden zijn open maar hoe is het met de drukte?

De skigebieden zijn weer open en dit heeft tot gevolg dat er vele mensen weer naar de skigebieden gaan. We hebben het dan met name over de Oostenrijkers die ook snakte om weer de bergen in te gaan, ook waren er buitenlanders aanwezig die een 2e woning hebben in dit mooie land. Het was vooral druk in de gebieden van Ober- en Niederösterreich. Dit kwam ook met name dat de capaciteit behoorlijk naar beneden is gegaan van de liften. De liften draaien doorgaans met een bezetting van maximaal 50%. Het weer was ook nog eens prima en iedereen wil er uit.

Er moet wel bij worden verteld dat in gebieden in het Salzburgerland, Vorarlberg het met name rustig was (uitzonderingen zijn natuurlijk altijd mogelijk) De gebieden waar wij zelf afgelopen weekend mee in verbinding stonden (SkiWelt, Kitzbühel, Zell am See Kaprun) daar was het gewoon rustig te noemen.

Maar zoals gezegd in bepaalde gebieden was het best druk. Parkeerplaatsen die ook duidelijk kleiner zijn gemaakt daar was het al vol om half 10. Kwam je er na dan was het gewoon vol. Bij Hinterstoder daar stond de politie al bij de dalingang mensen terug te sturen. In dit gebied waren 3000 mensen onderweg waar het er normaal 6000 waren geweest. Volgens de bergbahnen waren de gasten zeer gedisciplineerd, droegen maskers en hielden afstand.

Salzburg

De woordvoerder van de Salzburgse kabelbanen en directeur van de Schmittenhöhenbahn, Erich Egger, meldde dat de situatie ontspannen en rustig  was. De bezettingsgraad was “niets vergeleken met vorig jaar”, zei hij. Op de Schmittenhöhe werden 3.000 gasten geteld, anders zouden er 15.000 tot 16.000 wintersporters zijn geweest. Hoe verder weg van de grootstedelijke gebieden, hoe minder er in het skigebied gebeurt, vervolgde Egger, hoe dichterbij, hoe meer. Maar dat is niet te vergelijken “met relatief kleine skigebieden nabij grote steden”. In Salzburg rijdt je bv gewoon door naar het Gasteinertal als er bijvoorbeeld in Flachau te veel te beleven valt. De sfeer is “geweldig”, de discipline qua maskers en wachtrijen is prima. Omdat niet alle liften in bedrijf zijn, staat er door de capaciteitsbeperkingen soms een file in de wachtrij.

Flachau wachtrijen

Karinthië

Sommige skigebieden in Karinthië zijn weer gesloten In Karinthië waren de meeste skigebieden goed bezocht. De hooggelegen skigebieden Ankogel-Mallnitz en Mölltaler Gletsjer waren toch gesloten, zei de voorzitter van de kabelbanen, Manuel Kapeller-Hopfgartner. Hij schrijft de sluiting van de hooggelegen skigebieden toe aan de blootgestelde ligging en je daar niet heel makkelijk kan opwarmen omdat de skihutten gesloten zijn. Het was er ook precies dit weekend op hoogte erg koud. Overigens waren de gasten allemaal Karinthiërs of vakantiegangers in tweede huizen, vervolgde Kapeller-Hopfgartner.

Vorarlberg

Ook de Vorarlberg-kabelbanen waren tevreden over de eerste drie dagen van deze winter.

Volgens woordvoerder Andreas Gapp van de kabelbaan was het afgelopen zaterdag slechts een korte periode druk in Damüls in het Bregenzerwald, omdat nog niet alle aangrenzende skigebieden open waren. Deze “file van mensen” was na korte tijd verholpen. De bergbahnen hebben van dit incident geleerd, er zijn nu langere wachtruimtes en meer stewards die de afstand bewaken.

Bron: ORF

Flachau

er waren zeker ook redelijk lege pistes te bespeuren..

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Wegens gigantisch succes zijn we door al onze Buffy’s heen. We hebben een extra bestelling gemaakt maar deze zijn naar verwachting weer in januari 2021 leverbaar. Wel kunnen jullie alvast de buffy’s voor-bestellen. We noemen dat een pre order. Met het achterlaten van je e-mailadres kunnen we je dan een bericht sturen zodra de nieuwe Buffy’s er zijn!

Als alles goed gaat hebben we de buffy’s in januari weer binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

CMP Grote Banner 2020

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...