SkiJuwel Alpbachtal Wildschonau maatregelen Winterseizoen 2021/21

Skijuwel Wildschonau Alpbachtal

SkiJuwel Alpbachtal Wildschonau maatregelen Winterseizoen 2021/21

Op 4 december 2020 gaat het winterseizoen weer van start in Skijuwel Alpbachtal Wildschönau. Maar ook in dit skigebied wordt rekening gehouden met CoVid-19.

De veiligheid en gezondheid staat in dit gebied voorop. Om deze reden worden alle richtlijnen met betrekking tot Covid-19, die door de autoriteiten worden opgelegd, dit jaar strikt nageleefd en geïmplementeerd. De regering heeft nog geen bindende richtlijnen opgesteld. Daarom hebben de partners in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau nu al besloten om duidelijke voorschriften en maatregelen van het  skigebied te communiceren

Mond- en neusbescherming

De Bergbanen van Skijuwel maken deel uit van het openbaar vervoer in Oostenrijk. Daarom moeten mond- en neusbescherming worden gedragen in alle gesloten voertuigen, zoals gondels en stoeltjeliften met een slechtweerkap. Hierdoor is het mogelijk om de de liften met de gebruikelijke capaciteit te gebruiken.

Het dragen van mond- en neusbescherming geldt ook voor alle gesloten ruimtes van de bergbanen zoals toiletten, skidepots, winkels, enz. Maar ook bij de kassa’s en de in- en uitgangen.

Naast de bekende gezichts- en neusbeschermingsmaskers worden ook multifunctionele skimaskers, bandana’s, buffs, kokersjaals etc. gebruikt als mond- en neusbescherming. Het is belangrijk dat de mond en neus volledig bedekt zijn om te voorkomen dat druppeltjes zich verspreiden bij spreken, hoesten en niezen. Buffy’s zijn verkrijgbaar bij de kassa’s van alle dalstations en bij de sportwinkels.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Desinfectie van de Gondels

  • Alle gondels worden regelmatig gedesinfecteerd door middel van koude verneveling. Ongeacht deze verneveling blijven de ramen van de gondels open staan zodat er continue wordt geventileerd.
  • Informatieborden en desinfectiedispensers: Op alle toegangsruimten zijn borden met gedragsregels aangebracht en op de berg- en dalstations van de liften staan ​​desinfectiedispensers opgesteld.
  • Contactloos betalen: Alle kassa’s zijn zo uitgerust dat er contactloos betaald kan worden. Ook zijn er betaalkassa’s zodat je gelijk je skikaart hieruit kunt pinnen.
  • Via de online ticketshop kunnen alle gasten gemakkelijk thuis hun skipassen bestellen. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren om de skipassen  per post te ontvangen. De waarde van niet-ingewisselde skipassen blijft 100%. Deze waarde kan op een later tijdstip worden gebruikt, b.v. kan ook worden verzilverd in het volgende seizoen. Hetzelfde geldt voor cadeaubonnen.

Skijuwel

  • Alle medewerkers van de bergbaan die met gasten in aanraking komen, krijgen de instructie om ook mond- en neusbescherming te dragen.
  • Alle medewerkers van de bergbaan worden dagelijks aan een koortsmeting onderworpen. Daarnaast voert een gecertificeerd instituut geplande Covid-19-tests uit op de medewerkers van de bergbaan.
  • In alle Skibussen moet mond- en neusbescherming gedragen worden. Bij buslijnen waarvan bekend is dat ze bijzonder druk worden bezocht, wordt de capaciteit vergroot door extra bussen in te zetten.

De maatregelen die bij de skischolen en de bergrestaurants en hutten worden genomen die volgen nog. Wij zullen komend winterseizoen zeker weer eens een kijkje gaan nemen in Skijuwel.

Bron: Informatie CoVid-19 skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschonau 

Skijuwel CoVid-19

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...